Marcel Ciolacu
Politic

Marcel Ciolacu nu vrea modificarea Constituţiei: „Este exclus aşa ceva, să mai fie domnul Klaus Iohannis preşedinte. Mergem pe urmele lui Putin?”

Marcel Ciolacu a dezvăluit că foşti miniştri de jusţiţie ai PSD au discuta despre eventualele modificări ale Constituţiei.

Marcel Ciolacu nu este de acord cu o modificare a Constituţiei, care să permită încă un mandat ca președinte pentru Klaus Iohannis.

„Este exclus aşa ceva, să mai fie domnul Klaus Iohannis preşedinte. Ce facem, mergem pe urmele lui Putin? (…) Este exclus un astfel de scenariu din punctul meu de vedere categoric şi cred că şi din punctul de vedere al domniei sale”, a declarat liderul PSD la un post Tv.

Marcel Ciolacu: Nu cred că în acest moment este o urgenţă modificarea Constituţiei

„Nu cred că în acest moment este o urgenţă modificarea Constituţiei. Există, în schimb, teme de dezbatere pe modificarea Constituţiei, dar nu cred că într-un climat cu criză energetică, război şi criză economică urgenţa noastră numărul unu este modificarea Constituţiei.

Domnul Titus Corlăţean, Robert Cazanciuc, fără să anunţe presa au avut întâlniri cu profesori de la universităţi, cu avocaţi, cu judecători şi au dezbătut această temă, tema modificării Constituţiei, dar am făcut-o într-un mod discret – nici eu nu m-am implicat, nu sunt un mare specialist – am făcut-o într-un mod discret şi într-un mod constructiv, să vedem unde este depăşită Constituţia României şi care ar fi urgenţele; nu ştiu, reorganizarea administrativă, dacă am fi făcut-o la momentul respectiv când au făcut-o şi polonezii am fi avut o altă rată de absorbţie a fondurilor europene”, a mai declarat liderul PSD.

Întrebat dacă până în 2024 România nu va schimba forma de guvernământ, Ciolacu a răspuns: „nu pot să garantez acest lucru, haideţi să depăşim întâi urgenţele pe care le au românii, noi încercăm, în discuţii, nu secrete (…) şi dacă românii vor considera oportun, vom face aceste modificări”.