Marcel Ciolacu
Actualitate

Marcel Ciolacu: Contăm pe sprijinul Robertei Metsola în privința aderării la Schengen

Marcel Ciolacu a participat recent la o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. În urma întâlnirii de la Bruxelles, premierul a transmis că aceasta recunoaşte eforturile financiare şi logistice uriaşe făcute de România pentru a sprijini Ucraina şi Republica Moldova.

În acest context, Marcel Ciolacu a realizat o postare pe pagina sa de socializare, după întâlnirea cu președintele Parlamentului European. Potrivit premierului, împreună vor fi găsite „cele mai bune şi eficiente soluţii” pentru că proiectul european să îşi probeze solidaritatea şi justeţea.

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj după întâlnirea cu președintele Parlamentului European

De asemenea, premierul a subliniat că autoritățile română contează pe sprijinul său pentru aderarea la spațiul Schengen. Președintele Parlamentului European este unul dintre cei mai mari susținători ai României în acest sens.

„Mă bucur să constat că Președinta Parlamentului European, doamna Roberta Metsola, recunoaște eforturile financiare și logistice uriașe făcute de România pentru a sprijini Ucraina și Republica Moldova.

Contăm pe sprijinul său pentru țara noastră în privința aderării la Schengen, doamna Metsola fiind unul dintre cei mai mari susținători ai României în acest sens. Sunt sigur că împreună vom găsi cele mai bune și eficiente soluții pentru că proiectul european să își probeze solidaritatea și justețea!”, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook.

Premierul a spus că Charles Michel i-a reconfirmat susținerea totală

Anterior, premierul a anunțat că președintele Consiliului European, Charles Michel, i-a reconfirmat susținerea totală pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

„Domnia sa este unul dintre marii prieteni ai țării noastre și i-am mulțumit pentru suportul său constant, ferm și plin de energie.”, a scris șeful Executivului pe Facebook.

Cei doi oficiali au căzut de acord că o decizie legitimă, în favoarea României, reprezintă cel mai bun antidot pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa euroscepticismul în zona de est a continentului, potrivit premierului.

Președintele Charles Michel a mulțumit României și pentru sprijinul puternic oferit de țara noastră Ucrainei și Republicii Moldova

Citește și  AUR va vota împotriva Guvernului Ciolacu: ”Nu avem cum să ne poziţionăm altfel decât împotriva Cabinetului Iohannis”

Președintele Charles Michel a mulțumit României și pentru sprijinul puternic oferit de țara noastră Ucrainei și Republicii Moldova, a mai menționat Marcel Ciolacu.

„Este dovada că românii probează cu fapte ce înseamnă solidaritatea!”, a spus el.

De aceea, șeful Executivului speră că și Europa va proba, printr-o decizie în favoarea României pe tema Schengen, că solidaritatea europeană există și în realitate, nu doar în declarațiile oficiale, a conchis acesta.

Marcel Ciolacu

blank