Liderul PSD Marcel Ciolacu anunţă că va depune moţiune simplă împotriva ministrului Investițiilor și proiectelor europene Cristian Ghinea.

PSD va depune moţiune simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea.

„Am spus că domnul Cristian Ghinea de la Fonduri Europene ne-a deranjat un pic programul cu moţiunea de cenzură. O să depunem mai întâi moţiune simplă împotriva domnului Ghinea şi apoi moţiune de cenzură, dar ne încadrăm calendaristic”, a anunţat Marcel Ciolacu.

„După ce am intrat în analiza PNRR, am văzut cum se încalcă legea grosolan. E un conflict de interse. Companii fac planurile naţionale ale Guvernului României. E inacceptabil aşa ceva! Trebuie să răspundă cineva!
Dacă cei de la UDMR şi cei de la PNL doresc în continuare să susţină un ministru cu un potenţial infracţional, îi invit să facă acest lucru la moţiunea simplă”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a spus că nu renunţă nici la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Marcel Ciolacu a spus că îşi doreşte ca votul pentru moţiunea de cenzură să fie dat în această sesiune.

„Până pe 14 iunie vom avea draftul, am început discuţii cu parlamentari. O să dăm draftul spre analiză celor care vor să voteze această moţiune”, a precizat Ciolacu.

Întrebat dacă se bazează pe sprijinul parlamentarilor AUR şi al independenţilor, Ciolacu a răspuns: „de la alte partide, independenţi. Avem discuţii cu toată lumea”.