Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, se declară contrariat de ușurința cu care premierul Florin Cîțu afirmă că țara cunoaște, sub mandatul său, o bunăstare nemaiîntâlnită. De fapt, liderul social-democraților este convins că primul-ministru are drept cea mai mare calitate puterea de a minți fără absolut nicio reţinere.

În opinia lui Marcel Ciolacu, România înregistrează „cea mai mare inflație din Europa”. Iar din cauza guvernării liberalo-pluseriste, „FMI e la ușa noastră”.

„Cea mai mare datorie externă” din UE
„Cea mai mare calitate a lui Florin Cîţu este că poate să mintă fără să aibă nicio reţinere (n.r. – atunci când spune că românii o duc din ce în ce mai bine şi că a crescut puterea de cumpărare a omului de rând)”, a declarat Marcel Ciolacu duminică seară, 8 august, la Antena 3.

„Avem cea mai mare inflaţie din Europa. Avem cel mai mare deficit bugetar din Europa. Avem cel mai mare deficit de cont curent din Europa. Avem cea mai mare diferenţă de balanţă comercială din Europa. Ne apropiem către cea mai mare datorie externă a unui stat al UE. Capitalul românesc e la cel mai mic nivel. Vinzi companiile româneşti pe nimic. Toate aceste lucruri, la manual, pas cu pas duc la pierderea suveranităţii României ca stat”, este de părere președintele PSD.

Cred că FMI e la uşa noastră. Vor veni FMI şi Comisia Europeană şi vor decide cum ne încadrăm din nou în parametrii europeni şi în acordurile semnate” – Marcel Ciolacu.

Guvernul lui Iohannis, „o catastrofă”
Ciolacu a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să recunoască public faptul că guvernul său „este o catastrofă”.

„Acest an de guvernare este pierdut. Rectificarea bugetară: se iau trei miliarde de la pensii şi se duc în fondul de rezervă al primului-ministru. Un singur om şi-a mai permis să facă acest lucru, Ludovic Orban, când a mutat banii în fondul de rezervă ca să cumpere primarii de la PSD să candideze la PNL. Acum a venit Cîţu pe aceeaşi schemă patentată de domnul Orban, în care ia bani în fondul de rezervă ca să cumpere primarii, să câştige alegerile în PNL”, a conchis Marcel Ciolacu.