Actualitate, Stiri

Mararu nu e interlop! E om de afaceri cinstit şi la locul lui

Mararu nu e interlop! E om de afaceri cinstit şi la locul lui

blankSă-i spui unuia că e beat, când e, faci, în concepţia lui, a beţivului, cea mai mare greşeală, cel mai mare păcat. Nu e beat! Poate a băut vreun pahar, două, câteva, dar nu e beat. Dacă acuzi hoţul că e hoţ, tot la fel, te încarci de Doamne ajută. Iar acum constat că şi dacă spui, în baza declaraţiilor poliţiştilor şi procurorilor, dar şi a unor probe concrete, unui interlop că e interlop, se supără pe tine şi te tratează cu siktir. Bogdan Mararu, interlopul… asta, omul de afaceri cinstit care a fost vizat de atentatul cu bombă din Piatra Neamţ dă un comunicat către ţară, în care ceartă presa că l-a făcut interlop – presa l-o fi făcut? – şi mulţumeşte poliţiei că i-a salvat viaţa, dezamorsând bomba ucigaşă. Iată comunicatul lui Mararu, om onest, care face afaceri cinstite şi încearcă să supravieţuiască: „La data de 11 .01.2013, in mun. Piatra-Neamt, atutoritatille romane au dejucat o tentativa de omor impotriva familiei dlui. Mararu Bogdan.

In primul rand, membrii familiei Mararu doresc sa multumeasca reprezentantilor I.G.P.R., D.I.I.C.O.T, D.G.I.P.I. si S.R.I. pentru profesionalismul de care au dat dovada si ajutorul acordat. ln al doilea rand, membrii familiei Mararu doresc sa nu afecteze derularea anchetei prin oferirea de declaratii presei privitoare la acest eveniment. ln al treilea rand, membrii familiei Mararu respecta libertatea de exprimare a presei dar roaga reprezentantii mass-media sa informeze opinia publica conform normelor deontologice ale profesiei de jurnalist, in mod corect si obiectiv. Membrii familiei Mararu isi exprima regretul pentru faptul ca in cadrul stirilor si reportajelor difuzate la data de 11.01.2013, reprezentantii mass-media au folosit adesea un limbaj jignitor la adresa lor, au insinuat fapte nereale si au oferit informatii fara a verifica sursa si veridicitatea acestora. Un prim exemplu consta in faptul ca in cadrul unei emisiuni TV s-a lasat sa se inteleaga ca, dupa asasinarea lui Mararu Gheorghita, membrii familiei Mararu ar fi fost implicati in tentativa de omor asupra dlui. Mironescu loan Dumitru, desi nu este adevarat. Persoanele vinovate de savarsirea acestei infractiuni au fost trimise in judecata in dosarul nr. 4.625t11012011 instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau si niciunul dintre membrii familiei Mararu nu se afla printre acestea. Un al doilea exemplu consta in faptul ca in cadrul mai multor emisiuni TV si radio, familia Mararu a fost catalogata drept “clan mafiot”‘, “clan de interlopi”, etc. iar evenimentul a fost prezentat ca fiind o “rafuiala de mafioti”‘. Asemenea afirmatii sunt jignitoare si nemeritate. Parintii fratilor Mararu sunt oameni simpli, in varsta, cu frica lui Dumnezeu, care nu au creat niciodata probleme in comunitatea din care fac parte. Sotiile fratilor Mararu, inclusiv sotia defunctului Mararu Gheorghe, la fel ca orice mama, doresc liniste pentru a-si creste copii. Restul membrilor familiei Mararu, respectiv fratii Bogdan si Razvan, nu desfasoara activitati “mafiote” si nu au constituit si nu conduc “un clan de interlopi”.  Acestia nu sunt implicati sau cercetati in niciun dosar pentru savarsirea de infractiuni. Asocierea membrilor familiei Mararu cu imaginea unui clan mafiot care desfasoara activitati specific mafiei, respectiv trafic de persoane, trafic de droguri, trafic de arme, etc. afecteaza in special dezvoltarea minorilor, cei care frecventeaza unitatile scolare fiind marginalizati sau supusi unui factor de stres ridicat datorita comentariilor facute la adresa lor ca urmare a comentariilor din mass-media.

Membrii familiei Mararu reamintesc reprezentantilor mass-media ca “libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine” motiv pentru care ii roaga pe acestia sa fie rezervati cu privire la limbajul folosit si informatiile oferite. De asemenea, libertatea de exprimare “comporta indatoriri si responsabilitati … pentru protectia reputatiei sau a drepturilor altora” astfel incat membrii familiei Mararu doresc sa le fie respectat dreptul la viata privata si de familie„. Poliţia anchetează cazul de la Piatra Neamţ, cel cu bomba care ar fi putut, dacă nu erau prinşi în flagrant făptaşii şi ea nu se dezamorsa cu profesionalism, să facă dezastru… N.M.

blank