Sport, Stiri

Maradona denunţă actele de corupţie de la FIFA!

maradona

Starul argentinian Diego Maradona a criticat actele de corupţie de la FIFA, legate de modul în care Qatarul a primit organizarea Cupei Mondiale 2022, relatează 7sur7.be.
”Au fost mite enorme la FIFA şi trebuie să cerem socoteală celor care sunt responsabili, în special în ce priveşte dosarul CM 2022 din Qatar”, a declarat fosta mare glorie argentiniană, care se află în Emiratele Arabe Unite.

Maradona a declarat într-un interviu pentru ziarul arab Al-Ittihad că a denunţat în van de mai mulţi ani sistemul de corupţie de la FIFA.

Fostul decar va comenta din Brazilia meciurile turneului final al CM 2014 pentru o televiziune din Venezuela.

Argentinianul speră că ”fotbalul îşi va regăsi vocaţia originală, a unui sport de plăcere, departe de mite şi corupţia care îl afectează în prezent”. Maradona a deplâns faptul că foste vedete, inclusiv francezul Michael Platini, s-au predat în faţa numeroaselor nereguli şi că se permite o nouă candidatură la FIFA pentru Joseph Blatter, pentru care ”fotbalul este un domeniu de afaceri”.

Michel Platini, preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), a denunţat “zvonurile fără fundament” care vizează să-i “murdărească imaginea”, după ce un ziar britanic a sugerat că un responsabil qatarian a încercat să-l influenţeze cu ocazia votului pentru atribuirea Cupei Mondiale din 2022.

“Nu mai sunt uimit de difuzarea unor zvonuri fără fundament, care vizează să-mi murdărească imaginea, într-un moment important pentru viitorul fotbalului. Nimic nu mă mai surprinde”, a precizat Platini într-un comunicat.

Prin “moment important pentru viitorul fotbalului”, conducătorul UEFA înţelege, cu siguranţă, apropiatul Congres al FIFA din 10-11 iunie, care va avea loc la Sao Paulo (Brazilia), cu un an înaintea alegerii noului preşedinte al forului fotbalistic mondial.

Joseph Blatter (78 ani), preşedintele în exerciţiu al FIFA, nu şi-a ascuns dorinţa de a candida pentru un nou mandat în iunie 2015, iar Platini (58 ani) a precizat că aşteaptă sfârşitul acestei veri înainte de a-şi dezvălui intenţiile.

În ediţia sa de marţi, cotidianul englez Daily Telegraph a afirmat că deţine dovezi conform cărora preşedintele UEFA ar fi avut o întâlnire privată cu Mohamed Bin Hammam, pe atunci membru al Comitetului Executiv al FIFA, suspendat ulterior pe viaţă pentru corupţie, în 2012.

“Găsesc uluitor faptul că nişte conversaţii cu un coleg din Comitetul Executiv al FIFA în acea perioadă se pot transforma în complot de stat. Bineînţeles că l-am întâlnit pe domnul Mohamed Bin Hammam în mai multe rânduri, în 2010, deoarece am fost amândoi membri ai aceluiaşi Comitet Executiv, începând din 2002”, a continuat preşedintele UEFA, citat de AFP.

“În cursul acestor conversaţii cu domnul Bin Hammam, subiectul discuţiilor a fost candidatura la preşedinţia FIFA. Domnul Bin Hammam căuta, într-adevăr, să mă convingă să mă prezint la preşedinţia FIFA pentru alegerile din 2011”, a explicat Platini.

“Ţin să amintesc că sunt singurul membru al Comitetului Executiv al FIFA care a spus public pentru cine a votat – dovadă a transparenţei mele totale – şi că nimeni nu mi-a dictat conduita”, a conchis Michel Platini.

Preşedintele UEFA nu a ascuns niciodată faptul că a votat pentru Qatar cu ocazia atribuirii Cupei Mondiale din 2022, în dorinţa unei deschideri a fotbalului către noi teritorii.