Manipulare grosolană
International

Manipulare grosolană a Rusiei, în cazul elicopterului militar care a luat foc în Transnistria

Manipulare grosolană de proporții, promovat de Rusia, în cazul elicopterului care a ars în Transnistria. Biroul politici de reintegrare, din Republica Moldova, a oferit detalii în acest caz în care a fost implicat un elicopter militar. Conform oficialilor, materialele difuzate conțin elemente evidente de montaj video, indicând faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decât drona care apare în imagini.

Transnistria, o regiune folosită de Rusia pentru provocări

Manipulare grosolană a Rusiei, în contextul incidentului recent din regiunea transnistreană, în care a fost implicat un elicopter militar, Biroul politici de reintegrare comunică următoarele:

Instituțiile de profil ale R. Moldova au analizat cu atenție imaginile video difuzate pe diverse rețele sociale și în mass-media din stânga Nistrului. În urma analizelor efectuate și a informațiilor acumulate, s-a ajuns la următoarele concluzii:

– materialele difuzate conțin elemente evidente de montaj video, indicând faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decât drona care apare în imagini;

– ⁠incidentul a fost provocat deliberat cu scopul de a crea panică și a menține tensiunea în societate pe ambele maluri ale Nistrului.

Ce spun autoritățile de la Chișinău

De asemenea, oficialii au mai informat că, în perioada următoare, se pregătesc mai multe astfel de acțiuni de către Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate”.

Din informațiile de care dispunem, este important să informăm publicul că, în perioada următoare, se pun la cale mai multe astfel de acțiuni de către Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate. În lipsa posibilității de a ataca militar Republica Moldova, astfel de acțiuni au scopul de a crește panica, de a induce neîncredere în societate și de a slăbi economia. Accentuăm că asemenea acțiuni nu au consecințe reale și nu reprezintă un pericol real pentru cetățeni, ci sunt planificate doar pentru a speria oamenii.

Autoritățile competente ale Republicii Moldova, în cooperare cu partenerii externi, urmăresc cu atenție situația din regiune, în vederea menținerii stabilității și preîntâmpinării unor noi provocări”, se mai precizează în comunicat, conform zdg.md.

blank