Actualitate

Manfred Weber, la forumul PPE: România trebuie să trimită mai mulți parlamentari competenți în PE

Aflat la București cu ocazia congresului PPE de la Romexpo, președintele popularilor europeni, Manfred Weber, a declarat că România trebuie să trimită în Parlamentul European mai mulți oameni competenți.

Manfred Weber, președintele PPE, aflat la București, a declarat că România, în contextul alegerilor pentru Parlamaentul European, trebuie să trimită la București oameni competenenți.

Manfred Weber: „Ursula von der Leyen va candida din nou pentru președinția Comisiei Europene”

„România va decide pe 9 iunie dacă veţi avea o echipă puternică în Bruxelles au îşi va irosi voturile pe extremişti. Confirm că mă simt acasă aici, la Bucureşti. Bucureşti va fi capitala politică a Europei. PPE e acum cea mai mare forţă din Parlamentul European, avem peste jumătate din membrii Consiliului, deci liderii europei sunt membri ai PPE şi avem cel mai mare număr de aleşi locali din Europa”, a declarat Manfred Weber în ședința de presă.

În continuarea interviului Manfred Weber a confirmat ceea ce se știa deja, Ursula von der Leyen va candida din nou pentru președinția Comisiei Europene din partea popularilor europeni. Președintele PPE a evidențiat rolul celor doi lideri, Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis în alegerea Capitalei pentru organizarea Congreului PPE la Romexpo.

blank

„Când Nicolae Ciucă a fost premier, creșterea economică a fost impresionantă”

Manfred Weber a evidențiat că ”în momentul în care Nicolae Ciucă a fost premier creşterea economică a fost impresionantă”. Un alt motiv pentru care PPE a ales să se reunească la București constă în faptul că popularii europeni se poziționează pe centru dreapta a axei politice și sunt susținători au statelor est-europene.

Manfred Weber: ursula von der Leyen va candida pentru un nou mandat pentru CE

„Al treilea motiv este că România este aproape de Ucraina. Suntem partidul care sprijină Ucraina atât cât putem şi urmărim şi situaţia din Moldova”, a mai spus Weber. În contextul în care luna iunie electoratul român iese la vot pentru a-și alegere europarlamentarii, președintele PPE a adăugat că Partidul Național Liberal are o listă importantă de candidați. În acest sens i-a menționat pe Rareș Bogdan prim vicepreședintele PNL și pe Siegfried Mureșan, vicepreședintele PPE.

„Vreau să subliniez că România trebuie să pună oameni competenţi în Parlamentul European. România va decide pe 9 iunie dacă veţi avea o echipă puternică în Bruxelles au îşi va irosi voturile pe extremişti. Îndemnul nostru este să trimiteţi oameni competenţi înParlamentul European”, a mai declarat Weber.

blank