Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 al Capitalei, a găsit manevra prin care să-i convingă pe judecători să-l lase liber. Vanghelie s-a lăudat cu studiile sale în tentativa de a-i convinge pe judecători să-l lase în libertate. Marian Vanghelie are o facultate terminată şi este student la încă una şi a crezut că acest lucru îl va ajuta să se înfăţişeze judecătorului care a decis arestarea sa preventivă drept un cetăţean model, deloc periculos pentru societate.

Marian  Vanghele

“A solicitat măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu arătând că oricare din aceste măsuri este suficientă, cu atât mai mult cu cât inculpatul Vanghelie Marian este student la a doua facultate, dovada faptului că înţelege procedura din faza în care se află şi a depus concluzii scrise”, se arată în motivarea judecătorilor privind arestarea preventivă.

Deşi acum se prezintă drept un individ şcolit, Marian Vanghelie a reuşit să-şi ia diploma de Bacalaureat abia la 33 de ani. Apoi, nimic nu l-a mai oprit pe Vanghelie din ascensiunea sa către studiile superioare. S-a înscris la două facultăţi, una de Drept şi una de Ştiinţe Economice, dar a terminat-o doar pe prima.