Mandatul
Politic

Mandatul lui Sorin Grindeanu la Cameră a fost prelungit. USR a protestat

Mandatul de preşedinte interimar al lui Sorin Grindeanu a fost prelungit până la desemnarea noului şef al Camerei, conform unei hotărâri a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, de luni.

Uniunea Salvaţi România consideră că mandatul de interimat a lui Sorin Grindeanu la conducerea Camerei Deputaţilor a fost prelungit prin votul „alianţei toxice PSD-PNL-UDMR”, iar poziţionarea PNL pe această temă reprezintă „o nouă trădare a românilor care au luptat şi oprit OUG 13”.

„Premierul OUG 13, Sorin Grindeanu, a primit votul alianţei toxice PSD-PNL-UDMR pentru prelungirea mandatului de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor. USR a fost singurul partid care a votat împotrivă. Votul PNL de azi este o nouă trădare a românilor care au luptat şi oprit OUG 13”, a transmis, luni, USR, pe Facebook.

Știrea inițială

În 2 noiembrie, social-democratul Sorin Grindeanu a preluat preşedinţia interimară a Camerei Deputaţilor, după ce Ludovic Orban şi-a anunţat demisia. Înainte de Sorin Grindeanu a fost interimar pentru două săptămâni liberalul Florin Roman, conform agerpres.ro.

După ce Ludovic Orban şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Biroul permanent a decis, în urmă cu o lună, ca şefia interimară a instituţiei să fie preluată de liberalul Florin Roman.

Interimatul lui Roman a expirat, el fiind ales pentru două săptămâni, iar prin urmare, acum două săptămâni, a fost ales un alt vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor care să îndeplinească atribuţiile de preşedinte interimar.

Acum două săptămâni, Sorin Grindeanu a declarat că în conducerea PSD se va decide mandatul cu care PSD va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea unui nou guvern, după că Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul.

„Ieri, am luat o decizie în Consiliul Naţional, şi anume că nu vom vota un guvern minoritar şi am mai luat o decizie, şi anume să nu susţinem guverne minoritare, indiferent cine le conduce”, a afirmat Grindeanu, la Parlament, arătând că nu doreşte să facă speculaţii, înainte de discuţiile din forurile interne ale partidului.

„Dacă ne cheamă în Modrogan, mergem în Modrogan”, a spus Grindeanu.