Deşi la prima vedere această combinaţie nu sună bine deloc, ei bine specialiştii sunt de altă părere şi chiar recomandă consumul de usturoi înainte de sex.

Cu toate că mirosul de usturoi stârneşte repulsie atunci când vine vorba de sex, se poate totuşi încerca având în vedre că există varinate ajutătoare pentru a scăpa de acest miros. Nu uitaţi că guma de mestecat si apa de gura pot face adevărate minuni.
În urma studiilor, specialiştii au ajuns la concluzia că cine consumă usturoi inainte de a face sex este mai puţin expus unui infarct in timpul partidei.
Da, ati auzit foarte bine! Persoanele care au probleme cardiovasculare risca sa isi faca inima si mai bolnava deoarece in timpul sexului depun mai mult efort fizic decat si-ar inchipui. In timpul unei partide de amor, inima functioneaza la turatie maxima, motiv pentru care trebuie tinut cont de anumite lucruri.

Asadar, persoanele care au probleme cu inima e bine sa consume usturoi inainte de o partida de sex. Conform unui studiu realizat in anul 2010 de cercetatorii americani, publicat de Current Pharmaceutical Design, usturoiul inlatura colesterolul rau din organism si mentine lipoproteinele la un nivel stabil. Colesterolul marit de alimentatia nesanatoasa provoaca probleme atat inimii cat si intregului organism.
In plus, usturoiul e vasodilatator si ii ajuta pe barbati la imbuntatairea erectiei. Consumul frecvent de usturoi creste dorinta sexuala datorita unei substante care se numeste alicina, pe care o contine in cantitati mari.
De asemenea, usturoiul este eficient si in batalia cu gripa. Mai multe studii arata ca persoanele care consuma usturoi sunt feriti de gripa. 63% din persoanele care introduc aceasta leguma in preparatele culinare sunt protejate de aceasta afectiune.