Managerul unei agenții bancare din București ar fi furat din unitate 100.000 de lei și 40.000 de euro. Polițiștii au început cercetările pentru delapidare și au făcut percheziții miercuri dimineață.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii din Sectorul 1 au făcut miercuri dimineață o percheziție domiciliară în București și au pus în aplicare un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de delapidare.

Din datele și probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în cursul lunii aprilie 2021, managerul unei agenții bancare și-ar fi însușit din tezaurul unității, sume în lei și valută.

Prejudiciul produs în acest fel se ridică la 100.000 de lei și 40.000 de euro.

Audierile urmează să se desfășoare la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Banca precizează într-un comunicat că fapta a fost descoperită în urma unui control intern și subliniază că „nici un client al băncii nu a fost prejudiciat sau afectat”. Plângerea penală pentru delapidare a fost făcută chiar de către bancă. Comisia disciplinară a băncii a decis desfacerea contractelui de muncă al directorului de agenție, pentru încălcarea normelor și procedurilor interne, precum și pentru încălcarea codului de conduită al angajaților.

„Banca a pus la dispoziția organelor de urmărire penală, ce instrumentează dosarul penal constituit urmare a plângerii formulate de banca, informațiile și documentele rezultate în urmă anchetei interne, urmând să acorde în continuare sprijin în vederea lămuririi situației și recuperării prejudiciului creat de fostul angajat”, anunță instituția bancară.

Notă. Această știre a fost actualizată prin adăugarea reacției băncii.