Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a declarat, într-un interviu pentru Antena 3, că i-ar acorda fiului ei nota 8 pentru prestaţia de până acum din fruntea Guvernului. Prezent în studio, alături de mamă şi soţie, Ponta a spus că mama sa este „liderul opoziţiei”.

naum_tvrnews_ro_65360500

Cornelia Naum a spus că fiul său a fost răsfăţat, ca fiind singurul bărbat din familie. „Din moment ce a crescut în casă cu trei femei, mama şi două surori, n-a fost pus să spele nici măcar cana cu lapte”, a spus mama premierului.

„A fost o persoană serioasă încă de la grădiniţă, dar când glumea i se spunea Ponta pontosul. De mic a avut o alură mai serioasă”, a relatat Cornelia Naum.

În ceea ce priveşte alegerea meseriei, Ponta s-a decis destul de târziu pentru cariera de jurist. „N-a avut un ţel foarte clar. Singurul model, pentru că meseria de economist n-a avut cum să o înţeleagă, era să se facă popă ca şi bunicul lui. Pe urmă l-a prins sportul, dar n-am simţit că-şi dorea să facă sport de carieră, doar ca un hobby. Decizia serioasă a venit mai târziu când a spus ‘Vreau să fac facultatea de drept, mi-ar place să fiu jurist’ Şi a reuşit exclusiv prin forţele lui”, a povestit mama primului-ministru.

Aceasta a adăugat că ar fi mulţumită ca familia fiului ei să fie fericită, indiferent de funcţiile publice pe care le ocupă Victor Ponta. „Nu am avut o tradiţie de practicanţi. Suntem creştini ortodocşi, am respectat întotdeauna preceptele religiei, dar mama nu a fost foarte interesată. Totuşi pot să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru ce mi-a dat. Dacă ei sunt fericiţi şi eu sunt fericită”, a spus Cornelia Naum.

Invitată să-i dea o notă fiului ei pentru activitatea de la Palatul Victoria, ea l-a cadorisit cu un 8. Principala calitate a fiului său o vede ca fiind perseverenţa, în timp ce defectul major, orgoliul. Întrebată ce l-ar îndritui pe fiul ei să fie ales preşedinte, Cornelia Naum a răspuns: „Cât stă în puterea lui fizică şi mentală, va face totul pentru ca să fie bine”.

„Încerc să fac distincția între copilul meu și persoana publică. Când ies pe stradă și văd pozele cu el, încerc să îl privesc la fel ca pe ceilalți candidați (…) Niciodată nu mi-am imaginat că voi ajunge în această situație. Nu mi-am imaginat că voi ajunge să-mi privesc copilul ca pe o instituție”, a mai spus mama lui Ponta

Citeste si...
Mama premierului: Ținta e Victor!