Mama lui Cristian
Featured, Life

Mama lui Cristian Cioacă rupe tăcerea: Elodia este în viaţă şi se răzbună. Ăsta e scopul ei!

Mama lui Cristian Cioacă rupe tăcerea. Au trecut 14 ani de la dispariția controversată a avocatei Elodia Ghinescu. Deși anchetatorii nu au găsit niciodată trupul neînsuflețit al femeii, aceasa a fost declarată oficial moartă, iar Cioacă a fost condamnat la închisoare pentru uciderea ei.

Mama lui Cristian Cioacă rupe tăcerea. Polițistul ispășeșe pedeapsa de aproape 12 ani. Patrick, fiulcelor doi, a rămas în grija rudelor polițistului. Astăzi în vârstă de 15 ani, băiatul este crescut de Ana Maria, sora lui Cioacă, care a solicitat și obținut în instanță, acum doi ani, și schimbarea numelui de familie al lui Patrick.

Mama lui Cristian Cioacă rupe tăcerea: Elodia este în viaţă şi se răzbună. Ăsta e scopul ei!

Mama lui Cristian Cioacă s-a ocupat de creșterea nepotului ei, Patrick, de care a avut grijă în cadrul idilic al satului natal, Uda (județul Argeș). În ultimii ani, femeia și-a păstrat clare opiniile despre nora ei dispărută în neant.

“Poate peste un an eu nu voi mai fi, dar credeţi-mă, eu vă zic că Elodia este în viaţă şi se răzbună. Ea cu Cristi se certau mereu şi ea îi reproşa că aduce mai mulţi bani decât el în casă. Acum e în viaţă, şi se răzbună pe Cristi, ăsta e scopul ei”, a declarat în presa locală mama lui Cristian Cioacă.

Cristian Cioacă a mărturisit în faţa instanţei că Elodia îl înşela şi că vorbiseră despre divorţ înainte de dispariţia avocatei.

Cioacă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu, dar ar putea ieși din închisoare în 2021 sau 2022. Pentru că a lucrat în penitenciar și a participat la diverse activități, Cioacă ar putea executa doar 11 ani și 9 luni din pedeapsa inițială de 15 ani.

„Ar trebui să execute trei pe patru din cei 15 ani şi 8 luni de închisoare ce i-a primit Cristian Cioacă pentru infracţiunile săvârşite. Ar veni undeva la 11 ani şi 9 luni de închisoare. Fiind condamnat definitiv în anul 2014, bineînţeles că la ceea ce a executat se mai scad zilele pe care dumnealui le-a lucrat, a făcut diferite cursuri, a paricipat la diferite activităţi.

Arestul preventiv pe care dumnealui l-a executat anterior momentului condamnării definitive şi sigur că s-ar putea ajunge la o cerere de elibere condiţionată. Instanţa nu este obligată să şi admită o astfel de cerere. În opinia mea, Instanţa din Piteşti ar trebui să aibă în vedere infracţiunile deosebit de grave pe care el le-a săvărşit.

Persoana dumnealui, indiferent că în penitenciar are un comportament pe care dumnealui încearcă să fie cât mai conformist, de altfel unul normal, instanţa ar trebui să aibă în vedere celalalte aspecte”, a spus recent Crina Radu avocatul familiei Elodiei Ghinescu.