Economic, Stiri

Majoritatea romanilor isi cumpara doar strictul necesar. Ce efecte are mai exact criza asupra alimentatiei noastre?

Inainte de criza, romanii plecau de regula incarcati de plase de la casele de marcat, insa lucrurile s-au schimbat. Acum, doua treimi dintre consumatori sustin ca iau doar strictul necesar, schimbandu-si in acest timp si obiceiurile alimentare. Si, in timp ce pranzul se mentine ca masa principala a zilei, micul dejun a ajuns sa lipseasca de pe masa majoritatii romanilor.

675362aef61a36df3271398e6ff1e414_XLScumpirea alimentelor a reusit sa schimbe si lista de cumparaturi a poporului roman, 86% dintre romani considerand ca este scump sa mananci sanatos in Romania. Si efectul este vizibil: foarte multi romani nu au un regim alimentar foarte sanatos si corect, cu trei mese principale pe zi, potrivit unui studiu IRES.

indexDe obicei, persoanele necasatorite, care locuiesc singure si tinerii care folosesc destul de mult timp internetul consuma foarte putine alimente gatite lent, precum ciorbele, preferand cartofii prajiti, pizza si gratarele rapide.

cumparaturiObositi din cauza serviciului, oamenii au inceput sa considere pranzul ca fiind masa principala a zilei, cea mai mare parte dintre ei incercand sa ia masa de pranz acasa, alaturi de familie. (D.A)

blank