International, Stiri

Majordomul Papei in proces

Majordomul Papei in proces

blank

Majordomul Papei Benedict XVI a furat o serie de documente din biroul acestuia si le-a vandut unui jurnalist italian. Pe numele sau Paolo Gabriele, a luat decizia de a comite o astfel de infractiune pe motiv ca a dorit sa deconspire coruptia inaltilor clerici din Vatican. Acesta a fost arestat si in zilele urmatoare va incepe procesul impotriva lui iar pedeapsa poate ajunge la 8 ani de inchisoare sau poate obtine iertarea Papei Benedict. Politia din Vatican a mai luat in arest si un posibil suspect, informaticianul care se ocupa de starea tehnica a computerului Papei, Claudio Sciarpelletti, dar acesta poate sa faca doar cateva luni de inchisoare .

Paolo Gabriele este acuzat ca a furat documente ultra-secrete si foarte importante, ascunse de ochii publicului, acte care pot afecta grav imaginea „sfanta” a Bisericii Catolice, chiar afectand si activitatea sau imagine urmatorului papa.

La proces vor participa doar cativa reporteri si vor fi nevoiti sa se foloseasca de traditionalele ustensile pentru a reda stiri despre judecata, un pix si un carnetel vor putea folosi fiindu-le interzis sa foloseasca reportofoane, aparate foto sau camere de filmat. In acest moment locuitorii Vaticanului asista la cel mai mare proces de pana acum din aceasta tara, neexistand precedent in cazurile de judecata penala.

 

blank