Actualitate, Stiri

Maidanezi executati in Ilfov! Oare asta e dreptate?!

Dupa ce Ionut, un baietel de patru ani, a fost ucis de maidanezi la inceputul saptamanii, in apropierea Parcului Tei din Capitala, oamenii s-au hotarat sa ia problema in mainile proprii si sa se razbune pe toti maidanezii intalniti in cale.

04-caini_fc5397af4bOare asta e corect?! Trebuie pedepsiti toti cainii de pe strazi pentru ce se intampla in cazuri izolate? Maidanezii oricum, odata luati pe semnatura in atentia primariei, ar fi trebuit tinuti intr-un adapost si ingrijiti, nu sa fie lasati iar pe strazi.

5Ionut nu a fost prima victima si, din pacate, nu va ramane nici ultima cat timp organizatiile care, in acte, iau cainii in grija, dar in realitate ii lasa inapoi pe strazi imediat, interesul fiind numai sa isi ia fondurile pentru ingrijirea lor.

caini-maidaneziIeri a fost organizat un protest, prin care oamenii le-au cerut autoritatilor sa gaseasca o solutie in cazul cainilor vagabonzi. Multimea a cerut ca primariile sa stranga maidanezii de pe strazi, sa ii sterilizeze, sa ii duca in adapost sau chiar sa ii eutanasieze, numai sa gaseasca o solutie rapida si eficienta.

Insa, pana la o solutie oficiala, se pare ca unii ilfoveni au inceput sa isi faca singuri dreptate, razbunandu-se pe toti cainii intalniti in cale. Astfel au procedat locuitorii din Bragadiru, care au inceput sa omoare cu bestialitate cainii de pe strazi, cel mai probabil prin otravire sau bataie.

RTEmagicC_bragadiru-caini-morti.jpgNU asta e solutia! Cei raspunzatori pentru cainii luati in grija trebuie sa inceapa sa plateasca pentru deciziile pe care le iau. Autoritatile trebuie sa ia masuri in legatura cu maidanezii. Avem adaposturi care sunt aproape goale. De ce nu sunt folosite?

w560xh316_Zeci_de_caini_maidanezi_au_fost_omorati_cu_pastile_toxiceDe ce nu ia nimeni masuri? Ce fac autoritatile de nu reactioneaza? Omoram toti maidanezii pentru greselile unor oameni? In primul rand, nu ar fi trebuit lasati pe strazi. Din moment ce sunt in grija unei persoane sau organizatii, chiar ar trebui ca respectivii sa aiba grija de ei, nu doar sa obtina fondurile de pe urma lor. Asta nu e corect! Autoritatile trebuie sa ia masuri cat mai repede, pana nu sunt omorati cu bestialitate toti cainii maidanezi, ca cei din Bragadiru!

blank