Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, duminică, la Bruxelles, cu Laura Codruţa Kovesi, Procuror-şef al Parchetului European.

Maia Sandu efectuează luni şi marţi o vizită oficială la Bruxelles, în timpul căreia va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituţiilor Uniunii Europene (UE), informează Deschide.md şi Moldpres, potrivit Agerpres.

Preşedinta Republicii Moldova a scris pe pagina sa de Facebook că în timpul acestei întrevederi a discutat cu Laura Codruţa Kovesi despre “nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiţiei în Republica Moldova”.

”Am avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Laura Codruța Kövesi, Procuror-șef al Parchetului European. Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova. De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani.” – a anunțat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Vizită oficială la Bruxelles a președintelui Republicii Moldova


În prima zi a vizitei, luni, Maia Sandu va avea întrevederi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, cu Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, vicepreşedintele Comisiei Europene, Josep Borrell.

De asemenea, ea se va întâlni cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Buget şi Administraţie, cu Didier Reynders, Comisar European pentru Justiţie şi cu Oliver Varhelyi, Comisar European pentru Vecinătate şi Politica de Extindere.

Marţi, în a doua zi a vizitei oficiale, preşedintele Maia Sandu va avea întrevederi cu Alexander De Croo, prim-ministru al Regatului Belgiei, cu Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei şi cu David Maria Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

De asemenea, Maia Sandu va avea o serie de întrevederi cu membri ai Parlamentului European şi cu alţi demnitari europeni de rang înalt.