Actualitate, Featured

MAI: Un bărbat beat a încercat să intre cu arma în secția de votare/ 513 persoane arestate au cerut să voteze

Ministerul Afacerilor Interne anunță că s-au înregistrat mai multe incidente de la deschiderea urnelor până în prezent. Astfel, un bărbat a acuzat că nu a fost lăsat să voteze cu pașaportul, fiind deschis dosar penal. Un alt bărbat a încercat să intre, băut fiind, cu arma în secția de votare. Referitor la persoanele private de libertate, MAI precizează că 513 au cerut să voteze.

“Au fost înregistrate 12 sesizări de posibile încălcări ale legii în legătură cu desfășurarea referendumului. În urmă verificărilor, 3 dintre semnalări nu s-au confirmat, restul fiind în curs de verificare și soluționare.

În municipiul Ploiești, un cetățean a sesizat Poliția cu privire la faptul că nu a fost lăsat să voteze pe baza pașaportului. S-a întocmit dosar penal pentru împiedicarea exercitării dreptului la vot.(..)

Tot în Ploiești, membrii biroului electoral al unei secții de vot au părăsit secția cu urna specială, însoțiți de un polițist de la Poliția Locală, în condițiile în care aveau obligația să solicite ca paza să le fie asigurată de personal MAI. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului urnei speciale.

Într-o altă localitate din Prahova, polițiștii efectuează cercetări față de o persoană care i-a anunțat pe membrii unei secții de votare că a votat de două ori la două secții diferite. Persoana în cauză a motivat că după ce a votat prima dată și-a dat seama că nu a votat cum și-ar fi dorit.

În Pitești, președintele unei secții de votare a sesizat faptul că trei de persoane consumă băuturi alcoolice în apropierea secției de votare. La fața locului a fost trimisă o patrulă de jandarmi, care a constatat că persoanele nu consumau băuturi alcoolice, dar tulburau liniștea publică. Au fost sancționate cu 200 de lei fiecare.

În județul Caraș-Severin, polițistul care făcea parte din dispozitivul de pază al unei secții de votare a observat un bărbat care avea asupra sa un pistol cu bile de cauciuc și se pregătea să intre în secție. Acesta a fost condus la subunitatea de politie unde s-a stabilit că se afla sub influența băuturilor alcoolice, sens în care a fost sancționat contravențional conform Legii privind regimul armelor și munițiilor care interzice purtarea armei sub influența băuturilor alcoolice.

Precizez că dintre cele 674 de persoane cu drept de vot din centrele de reținere și arest preventiv ale Poliției Române, au formulat cerere pentru a vota cu urna specială 513. Până la ora 12 au votat 219 dintre acestea”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.