Bitcoin
IT&C

„Mai tare ca Bitcoin”. Proiectul crypto din TOP 10 care poate crește de 10 ori în 2022

Altcoinurile, adică monedele digitale alternative Bitcoin, au început să câștige din ce în ce mai mult teren în anul care tocmai a trecut. Din ce în ce mai multe proiecte au apărut pe piață, create de echipe cu planuri ambițioase pentru anii următori. Printre creierele inovatoare care anunță o evoluție explozivă a proiectului pe care-l gestionează se numără fondatorii Cardano, respectiv creatorii criptomonedei ADA.

Cardano a fost cel mai dezvoltat proiect crypto de pe GitHub în 2021, cu peste 140.000 de evenimente. GitHub este o platformă foarte cunoscută în rândul programatorilor, care facilitează colaborarea între mai multe persoane ce lucrează la un proiect comun.

Cardano a depășit activitatea de dezvoltare a Ethereum cu o marjă largă. În topul evenimentelor desfășurate în 2021 pe GitHub, Ethereum a ajuns pe locul al patrulea, în timp ce Kusama a bifat poziția a doua, iar Polkadot locul al treilea, potrivit datelor colectate de CryptoRank.

Un eveniment reprezintă crearea unei probleme, crearea unei cereri de extragere, comentarea unei probleme sau crearea / comentarea / observarea unei colecții de fișiere ale diferitelor versiuni ale unui proiect, potrivit platformei Santiment, cunoscută în rându investitorilor în active digitale.

Creatorul Cardano își propune ca proiectul său să crească mult mai puternic decât Bitcoin în 2022
Fondatorul Cardano, Charles Hoskinson, a declarat săptămâna trecută, într-o sesiune live, că există aproximativ 127 de proiecte în curs de dezvoltare pe blockchainul Cardano. Astfel, se așteaptă ca numărul de utilizatori ADA să crească de zece ori față de cei 2 milioane existenți în prezent, inclusiv în baza creșterii popularității NFT-urilor.

Păstrând proporțiile, Cardano ar urma să evolueze mult mai puternic în 2022 decât Bitcoin.

În topul proiectelor crypto, Cardano este pe locul 6, cu o capitalizare de peste 44 de miliarde de dolari, aproape de Solana, locul 5, cu 52 de miliarde de dolari și de USD Coin, cu 42 de miliarde de dolari. Liderul Bitcoin are o capitalizare de 880 de miliarde, aproape dublu față de locul secund, deținut de Ethereum, 453 de miliarde de dolari.

În prezent, valoarea unei monede ADA a este la 1,32 dolari, o scădere puternică, de aproximativ 60% față de all-time high-ul din vară, aproape 3 dolari.