International, Stiri

Mai multe veşti proaste pentru Ucraina: Economia s-ar putea contracta cu 10%

Economia Ucrainei s-ar putea contracta în acest an cu până la 10%, potrivit estimărilor băncii centrale, pe fondul luptelor care au reizbucnit în estul ţării, în pofida armistiţiului cu luptătorii pro-ruşi, relatează MarketWatch, conform Mediafax.

mai-multe-vesti-proaste-pentru-ucraina-economia-s-ar-putea-contracta-cu-10-275400

“Cred că va fi o scădere de 9%, chiar de 10%”, a declarat Valeria Gontareva, guvernator al Băncii Naţionale a Ucrainei.
Economia Ucrainei a înregistrat anul trecut o creştere economică de 0,4%.

Gontareva a mai spus că banca centrală anticipează un declin de 35% al exporturilor Ucrainei în Rusia, dar a exclus posibilitatea ca economia Ucrainei să intre în incapacitate de plată.

Rusia a trimis în Ucraina un al doilea convoi umanitar, cu 2.000 de tone de ajutoare destinate regiunilor separatiste din sud-estul Ucrainei, victime ale confruntărilor dintre armata ucraineană şi rebeli proruşi, a anunţat sâmbătă postul public Rossia 24.

“Al doilea convoi umanitar a livrat 2.000 de tone de ajutoare în Donbas”, regiunea industrială ucraineană pe care separatiştii au transformat-o în fieful lor, a anunţat un prezentator al unui jurnal de ştiri.

El a precizat că au fost livrate hrană, medicamente şi îmbrăcăminte groasă în Lugansk, un oraş important din Donbas, unul dintre cele mai devastate de conflictul armat dintre Kiev şi insurgenţi.

Între timp, autorităţile ucrainene au acuzat rebelii pro-ruşi că atacă poziţiile ucrainene de la aeroportul din oraşul Doneţk, din localitatea Debalţevo şi din alte trei oraşe.