Trei persoane au fost ucise după ce un tren Amtrak care transporta 147 de pasageri a deraiat în apropierea orașului Joplin în Statele Unite.

Mai multe persoane au murit în Statele Unite când un tren Amtrak a ieșit de pe șine în statul Montana, potrivit unui oficial.

Starr Tyler, dispecerat la Liberty Country Sherriff’s Office, a declarat pentru agenția de presă Associated Press că cel puțin trei persoane au fost ucise în incidentul de sâmbătă.

Trenul Empire Builder avea aproximativ 147 de pasageri și 13 echipaje la bord, când cinci mașini au deraiat în apropierea orașului Joplin la ora 16:00 (22:00 GMT).

„Amtrak colaborează cu autoritățile locale pentru transportul pasagerilor răniți și pentru evacuarea în siguranță a tuturor celorlalți pasageri”, a adăugat acesta.

Cauza incidentului de sâmbătă nu a fost imediat clară.

Presa americană a raportat că trenul se îndrepta spre orașul de vest Seattle din Chicago.

Fotografiile postate pe rețelele de socializare au arătat mai multe mașini pe partea lor. Pasagerii stăteau lângă șine, unii transportând bagaje.

Imaginile arătau cerul însorit și se pare că accidentul a avut loc de-a lungul unei secțiuni drepte de șenile.

Megan Vandervest, un pasager din tren care urma să viziteze un prieten din Seattle, a declarat pentru The New York Times că a fost trezită de deraierea.

„Primul meu gând a fost că deraiem pentru că, sincer să fiu, am anxietate și am auzit povești despre deraierea trenurilor”, a spus Vandervest, care este din Minneapolis.

„Al doilea meu gând a fost că este o nebunie. Nu am fi deraiat. Ca și cum, asta nu se întâmplă. ”

Ea a declarat pentru Times că mașina din spatele ei a fost înclinată, cea din spatele căreia a fost răsturnată în totalitate, iar cele trei mașini din spatele acelui „au căzut complet de pe șine și au fost desprinse din tren”.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor a declarat că va trimite o echipă formată din 14 membri, inclusiv anchetatori și specialiști în semnale feroviare și alte discipline, pentru a investiga deraierea.