Showbiz, Stiri

Mai e putin si se destrama Eurovision-ul, inca o tara praseste concursul

Mai e putin si se destrama Eurovision-ul, inca o tara praseste concursul

blankUrmatorul Eurovision ar urma sa aiba loc intre 14 si 18 mai, in Malmo, Suedia, unde deja s-a anuntat o tara ca iese din concurs. Asadar celorlaltate tari (Portugalia, Slovacia, Polonia si Bosnia-Hertegovina) care au iesit de bunavoie din concurs, se alatura si Turcia in anul 2013.

Toata aceasta rocada si destramare practic, a tarilor europene din concurs, se datoreaza inegalitatii de sanse acordate fiecareia. Inca din anul 2009 punctajul acumulat fiecarei tari se acorda dintr-o medie, voturile publicului (50%) si voturile unui juriu format din specialisti sau personalitati din domeniul muzicii (50%), lucru care a dus la favorizarea mai multor tari, adica isi impart punctele intre ele mai pe „romaneste”. 


Momentan conform Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) s-a aprobat participarea Televiziunii Romane la concursul Eurovision 2013, semn ca noi inca o sa participam, dupa ce ani la randul vecinii nostri au ”tradat” si au impartit puncte unde au avut interes. Asa a ajuns Eurovision-ul, de mult se stia, ca nu mai intereseaza pe nimeni, cine sau ce canta.

blank