Actualitate, Featured

MAI a luat foc, în urma incidentului dintre un polițist de la Locală și unul de la Rutieră

Este furtună în Poliție după scandalul public de săptămâna trecută din sectorul 1 al Capitalei, când un polițist rutier a fost umilit în stradă de un agent al Poliției Locală care a refuzat să-i prezinte documentele și și-a mobilizat și șefii pentru a scăpa de amendă.

După ce superiorii rutierului și-au lăsat subalternul expus presiunilor și chiar au intervenit pentru agentul de la politia locală, polițiști din întreaga țară s-au mobilizat pentru a curăța imaginea acestei forțe.

8 000 de persoane au semnat o petiție care ar urma să ducă la schimbarea denumirii Poliței Locale în Garda Publică. Inițiatorul petiției a redactat chiar și proiectul de lege care ar urma să fie depus la Parlament.

Cei care susțin această inițiativă vor să existe o diferențiere mai clară între cele două forțe de ordine publică, pentru ca cetățenii să înțeleagă mai bine ce atribuții au cele două tipuri de politiști și ce servicii prestează pentru comunitate.

Polițiștii locali sunt „urmașii” gardienilor publici și au căpătat această titulatură prin lege în 2010. De atunci, în nenumărate rânduri, polițiștii din Ministerul de Interne au cerut lămurirea mai clară a statutului și identității foștilor gardieni publici.

– Sună-i pe ăștia! Pe Vlăsceanu (n.r. șef serviciu Brigada Rutieră), pe cine are pe la ei pe acolo. Băiatul ăsta e obraznic. Tu vii să tragi de mine, mă, puștulică? Bă, băiatule, cum vorbești cu mine? Eu sunt de pe stradă?

– Deci, hai să vă spun ceva! Acum am vorbit cu șeful meu.

– Nu ne interesează treaba asta.

– Nici pe mine nu mă interesează.

– Vrem data nașterii.

– Nu vă dau, mă, nimic! Nu auziți că nu vă dau? Pentru ce să vă dau? Pentru ce? De ce să mă legitimezi? Eu sunt polițist, sunt în timpul serviciului.

– Și noi ce suntem?

Anchete după scandalul dintre un polițist local și unul al Brigăzii Rutiere, în Capitală

polițisti , ministerul de interne , brigada rutiera , petitie politie locala , politia nationala , gardienii publici