Politic

MAGISTRATII ICCJ: SOVA NU POATE FI SCOS DE SUB CONTROL JUDICIAR!

Magistratii de la ICCJ au anunțat că fostul ministru Dan Șova nu poate fi scos de sub controlul judiciar, astfel că nu poate lua legătura cu Victor Ponta, cum și-ar fi dorit. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Dan-Sova

Iată minuta ședinței:

În baza art. 348 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 207 alin. 2 şi 4 C.pr.pen., menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Şova Dan-Coman. În baza art. 215 alin. 9 C.pr.pen. raportat la art. 215 alin. 8 C.pr.pen., respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpatul Şova Dan-Coman de încetare a obligaţiei prevăzute de art. 215 alin. 2 lit. a C.pr.pen. impusă acestuia pe durata măsurii preventive a controlului judiciar.

În baza art. 215 alin. 9 C.pr.pen. raportat la art. 215 alin. 8 C.pr.pen., respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpatul Şova Dan-Coman de modificare a obligaţiei prevăzute de art. 215 alin. 2 lit. d C.pr.pen. impusă pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, în sensul înlăturării interdicţiei de a se apropia de inculpatul Ponta Victor Viorel şi de a comunica direct sau indirect cu acesta. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 65 lei, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei.

blank
blank