Joi, 27 mai 2021, ar fi putut fi o zi mare pentru Liviu Dragnea, la exact doi ani după ce a fost trimis în spatele gratiilor. Astăzi, magistrații decis dacă fostul lider PSD va fi sau nu eliberat.

Zi mare pentru Liviu Dragnea. Magistrații vor decide dacă fostul lider PSD va fi sau nu eliberat, ora 10:30. Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Decizia magistraţilor este definitivă. judecătorii au respins contestaţia ca fiind una nefondată şi au admis contestaţia de la PICCJ.

„Respinge contestatia formulata de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondata. Admite contestatia formulata de PICCJ – DNA impotriva sentintei, pe care o desfasoara in parte, in sensul ca propunerea sau cererea de liberare conditionata va putea fi reinnoita dupa 27.08.2021”, potrivit comunicatului.

Liviu Dragnea poate face o nouă cerere de eliberare condiționată abia pe 28 august.

Știre inițială:

Fostul lider al social-democraților aștepta decizia magistraților încă de marți, însă cauza a fost amânată pentru joi. „Având nevoie de timp pentru a delibera, completul de judecată urmează a amâna pronunţarea la data de 27.05.2021”, a anunțat instanţa. Sentința ce urmează să fie anunțată astăzi va fi definitivă.
Magistrații dau verdictul în cazul lui Dragnea
Zi mare pentru Liviu Dragnea. La exact doi ani de când a fost încarcerat, ar putea deveni, din nou, om liber. Dragnea a susținut, în fața judecătorilor, că nu a avut un comportament jignitor, pe toată durata detenției sale, nu a avut reacții violente, că a fost victima unor abuzuri și că, de fapt, ar fi fost nevoit să „cerșească” permisiunea de a participa la cursurile pe care și le dorea. El a mai mărturisit că a „înțeles perfect” de ce a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat şi îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistenţă juridică. Nu am avut nicio reacţie violentă, am participat la toate cursurile, pe care le-am cerşit. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educaţii. Am înţeles de ce am fost adus aici şi nu înţeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiţionată”, a spus Liviu Dragnea.

„Judecător: Aţi înţeles ceva din condamnare?”
Audierea lui Dragnea a fost realizată prin videoconferință, miercuri, din Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat, acțiune decisivă pentru eliberarea condiționată. Prima cerere i-a fost respinsă în termenul din aprilie. Întrebat de unul dintre judecători dacă a „înțeles ceva din condamnare”, fostul lider al PSD a spus că a „înțeles perfect”.

Judecător: – Care e opinia dumneavoastră cu privire la sentinţă? Ce aţi înţeles din sentinţa dumneavoastră ?

Dragnea: – Puteţi să fiţi mai explicit?

Judecător: – Aţi înţeles ceva din condamnare?

Dragnea: – Am înţeles perfect.

Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 27 mai 2019, la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În cei doi ani pe care i-a petrecut în spatele gratiilor, fostul politician a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.