La finalul acestui an, Ministerul Fondurilor Europene a trimis Comisiei Europene, spre aprobare, proiectul major “Îmbunătățirea serviciilor de transport pe Magistrala 2 de metrou Berceni – Pipera”.Proiectul, în valoare de 114,83 mil. euro, va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

In urma investitiilor realizate din bani europeni, pasagerii vor beneficia de imbunatatirea serviciilor de transport pe linia Berceni-Pipera, prin reducerea duratei călătoriei si creșterea confortului.Magistrala 2 este una dintre cele mai aglomerate linii de M care traversează Capitala de la nord la sud, fiind strabatuta de 38% dintre pasagerii care calatoresc cu metroul in Bucuresti.

Proiectul va finanța urmatoarele facilitati:

• înlocuirea intregul lungimi de 18,68 km de linie dublă;

• reabilitarea instalațiilor electrice și sanitare;

• finalizarea lucrărilor la noul acces pentru stația Tineretului.

Conform estimărilor, contractul de lucrări principal, care vizează înlocuirea liniilor de metrou, va fi atribuit la mijlocul anului viitor, iar efectuarea lucrărilor va dura 4 ani.

Ca procedura uzuala, reamintim ca, potrivit Reg. UE 1303/2013, proiectele majore, a caror valoare totală eligibilă depaseste 50 mil. euro si care vizeaza investiții pentru creștere economică și locuri de muncă, se transmit de catre Statele Membre ale UE direct Comisiei Europene pentru aprobare.