Actualitate, Featured

Mădălina Mezei, fost director TAROM, a fost audiată, luni, la DNA, într-un dosar de abuz în serviciu

Mădălina Mezei, fost director TAROM, a fost audiată, luni, la DNA, în dosarul în care l-a acuzat pe Răzvan Cuc că i-a cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură.

UPDATE 14.00. Mădălina Mezei a ieşit de la DNA după patru ore de audieri.

“Cuc a trecut o linie când a considerat că poate să îşi bată joc de cariera unui om.

Planul meu profesional era de a livra o strategie pentru TAROM pe termen lung, l-am considerat pe domnul Cuc că putem construi împreună aşa ceva.

Am spus tot autorităţilor.”, a declarat fosta şefă a TAROM.

UPDATE 9.50. Mădălina Mezei a ajuns la DNA.

“Singura declaraţie e că sunt ferm convinsă că adevărul va ieşi la iveală. Mă duc şi spun adevărul”, a declarat ea.

Fostul director TAROM a fost chemat luni la DNA, de la ora 10.00.

Mădălina Mezei a declarat că este vorba de un dosar de abuz în serviciu la Ministerul Transporturilor și că a fost chemată în calitate de martor.

Audierea vine după ce fostul director TAROM a anunțat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să reţină aeronavele TAROM la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale din fruntea companiei şi a adăugat că îi va face plângere penală.

Mai exact, Mezei a susținut că, în ziua moțiunii de cenzură, când o parte dintre parlamentari trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-ar fi cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Ulterior, Răzvan Cuc a negat acuzațiile. Ministrul Transporturilor a admis însă că a cerut lista palamentarilor care zburau cu avioanele TAROM, dar a susținut că a făcut acest lucru pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă.

Răzvan Cuc i-a reproșat Mădălinei Mezei incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei care lucrează în companie.

Mădălina Mezei a fost numită la șefia TAROM în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.