Macron
Featured, International

Macron, întrerupt de Putin la Summitul liderilor privind clima

Liderii lumii au întâmpinat probleme tehnice la summitul privind clima, organizat de Washington. Discursul preînregistrat al preşedintelui francez Emmanuel Macron, a fost întrerupt de cel al omologului său rus, Vladimir Putin, care a părut oarecum luat prin surprindere.

În timp ce Macron insista asupra importanţei de a continua lupta împotriva încălzirii globale, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, l-a întrerupt brusc, aparent fără să-şi dea seama că discursul preşedintelui francez nu s-a terminat, şi i-a dat cuvântul lui Vladimir Putin, care se exprima în direct, relatează AFP, citată de Agerpres. După un moment de ezitare, în care preşedintele rus a părut să se îndoiască de faptul că e rândul său, acesta şi-a început discursul. Antony Blinken a reluat apoi înregistrarea cu Macron, explicând că s-au produs “dificultăţi tehnice”.

Motivele acestei probleme de difuzare nu au fost precizate.

Nu a fost singura dereglare tehnică din cursul videoconferinţei de joi: încă de la început, în alocuţiunea de deschidere rostită de vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, o problemă de ecou a îngreunat temporar urmărirea discursului.

Mai târziu, şi premierul australian Scott Morrison s-a confruntat cu vicisitudinile reuniunilor virtuale, microfonul său rămânând închis la începutul discursului.

Summitul privind clima, ce reuneşte prin videoconferinţă circa 40 de lideri de pe plan internaţional timp de două zile, are ca obiectiv relansarea cooperării globale în lupta împotriva încălzirii climatice