Macron
International

Macron creditat cu o victorie detaşată în alegerile prezidenţiale franceze, potrivit sondajelor

Emmanuel Macron ar urma să fie pe primul loc în primul tur al alegerilor prezidențiale, înaintea unuia dintre candidații trio-ului Valérie Pécresse (LR), Marine Le Pen (RN) și Éric Zemmour (Reconquest!), care concurează fiecare pentru locul doi, potrivit la un sondaj Harris Interactive.

Macron ar urma să câștige alegerile prezidențiale din Franța

Șeful statului francez este creditat cu 24% din intențiile de vot în primul tur, în fața lui Valérie Pécresse, Marine Le Pen și Éric. Zemmour, fiecare creditați cu 16%, scrie lepoint.fr.

Emmanuel Macron rămâne stabil față de ultimul sondaj publicat la sfârșitul lunii decembrie, în timp ce candidata LR Valérie Pécresse pierde pentru prima dată un punct.

Eric Zemmour câștigă unul, iar Marine Le Pen este stabilă. Pe stânga, Jean-Luc Mélenchon pierde un punct la 10% din intențiile de vot, dar rămâne în fața lui Yannick Jadot (7%) și Anne Hidalgo (4%), stabil.

Macron câștigând în turul doi în toate cazurile

În turul doi, Emmanuel Macron va câștiga la limită în fața lui Valérie Pécresse (51% față de 49%), în marja de eroare. Președintele în funcție ar câștiga și împotriva lui Marine Le Pen (55% -45%) sau Eric Zemmour (61% -39%). Intențiile de vot nu constituie o prognoză a rezultatului scrutinului. Ele oferă o indicație a echilibrului de putere și dinamică în ziua sondajului.

Macron, despre vaccinarea anti-COVID în Franța

Emmanuel Macron, președintele Franței, a declarat că strategia guvernului său nu e de a enerva poporul francez, ci de a le face viața grea strict celor care refuză vaccinarea anti-COVID-19. Declarația sa tranșantă a stârnit furia parlamentarilor de Opoziție.

„Nu vreau să enervez poporul francez, dar, în ceea ce-i privește pe cei nevaccinați, chiar vreau să-i enervez. Vom continua să facem asta până la capăt. Asta e strategia”, a declarat Emmanuel Macron, pentru Le Parisien.