Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că “e loc de mai bine” în ceea ce priveşte campania de vaccinare. Fostul premier susţine că autorităţile ar trebui să organizeze mai multe caravane mobile, mai ales în mediul rural.

Ludovic Orban cere o mai mare implicare a autorităţilor pentru a-i convinge pe românii care trăiesc în mediul rural să se vaccineze împotriva COVID-19.

„În materie de campanie de vaccinare, evident că e loc de mai bine. Ar trebui spus că în mediul urban, în special în mediul urban mare, s-a mişcat bine. În schimb, în urbanul mic şi în rural va trebui să mărim numărul de caravane mobile, să facem o popularizare foarte bună, în zilele în care se deplasează caravanele mobile să implicăm toţi factorii de influenţă din comunităţile locale, primari, preoţi, medici şi cadre didactice să convingem populaţia ca atunci când vine caravana să se vaccineze într-un număr foarte mare”, a declarat Ludovic Orban, conform Mediafax.

Ludovic Orban explică de ce a scăzut numărul persoanelor vaccinate. „Valul patru vine probabil în toamnă”

De asemenea, preşedintele PNL a mai spus că odată cu venirea verii, a vacanţei, interesul pentru vaccinare a scăzut. Totodată, Ludovic Orban crede că valul patru va veni, cel mai probabil, în toamnă.

„Valul patru vine probabil în toamnă şi din cauza asta a scăzut, într-un fel, interesul cetăţenilor de a se vaccina. Dar eu cred că această campanie de vaccinare ar trebui să se deruleze în continuare cu şi mai multă energie, cu o adaptare permanentă la situaţiile specifice şi la caracteristicile comunităţilor locale pentru a determina creşterea ratei de vaccinare pentru că e evident, cu cât va fi rata de vaccinare mai mare, cu atât şansa de a avea un impact foarte mare în valul patru al pandemiei se va diminua”, a mai spus fostul premier.