Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban, tandemul Fritz-Nica, cheia succesului Dreptei Unite în Timiș

Ludovic Orban, e convins că cei doi pot câștiga Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș sub umbrela alianței

Prezent la Express live, președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat că, dacă se va realiza acest tandem, serios în opinia sa, victoria alianței va fi asigurată pe ambele fronturi. Dominic Fritz, actual primar al Timișoarei, a fost deja desemnat candidat pentru un nou mandat la primărie din partea Alianței Țimișoara Unită, alianță constituită în jurul Partidului Forța Dreptei.

Orban însă a refuzat să dea detalii despre negocierile dintre partidul său și Alin Nica pentru susținerea candidaturii acestuia pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Timiș. „Îmi place să anunț rezultate și decizii. Am spus public că am o relație bună cu Alin Nica. I-am apreciat cariera politică și administrativă, este un liberal serios care a făcut performnță în funcțiile pe care le-a deținut și, în sondajele noastre, era pe primul loc ca și intenții de vot la președinția Consiliului Județean Timiș”, a declarat Orban, prezent sâmbătă în Caraș-Severin la congresul organizației județene a partidului pe care îl conduce.

Ludovic Orban despre actuala conducere a PNL

Cele petrecute recent în cadrul PNL Timiș sunt, în opinia sa, „o crimă împotriva propriului tău partid”, comisă de actuala conducere a PNL. Conducere pe care Orban a descris-o drept o trupă de ocupație, fără legătură cu liberalismul sau cu tradiția istorică a PNL, și care a adus partidul în postura de vasal al PSD. „Conducerea PNL a acționat ca un pluton de execuție împotriva unui camarad al lor care era pe câmpul de luptă împotriva PSD. În loc să se lupte cu PSD, au executat un camarad care era în prima linie a luptei cu PSD”, a mai spus Orban în cadrul prezenței în Caraș-Severin.

Are însă încredere că timișenii nu vor accepta o alianță între PSD și PNL. De asemenea, că aceștia vor înțelege că este vorba despre un troc politic în care este disprețuit votul lor. „Conducerile naționale ale PSD și PNL nu-i înțeleg pe timișeni și speră că vor aduna voturile pe care PNL și PSD le au în sondaje. Nu va fi așa. Nu le poți băga timișenilor pe gât o alianță pe care ei n-o înghit. Veți vedea că Alianța Dreapta Unită, dacă se realizează un tandem serios, va câștiga alegerile și la Timișoara și în Județul Timiș”, și-a încheiat Orban prezența în Caraș-Severin.

Orban a mai spus la Express live că nu a existat opoziție din partea organizației Timiș vizavi de posibilitatea cooptării lui Nica de către Forța Dreptei. Dacă asta se va realiza, ar putea deschide drumul Alianței Dreapta Unită spre victoria la alegerile din 9 iunie.

blank