Ludovic Orban a anunţat că subiectul principal de discuţie în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare a fost Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare. Liderul PNL a adăugat că au fost făcuţi paşi înainte iar într-un timp cât mai scurt o formă a PNRR va fi discutată cu preşedintele Klaus Iohannis şi ulterior trimisă Comisiei Europene.

„Principalul subiect de discuţie în cadrul coaliţiei a fost structura Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare, care sunt reformele, care sunt măsurile, intervenţiile, practic ce urmează să fie utilizaţi, banii pe care îi vom obţine din facilitatea de Rezilienţă şi Recuperare. Am făcut paşi înainte. Sigur că faţă de poziţiile prezentate de formaţiuni, am discutat toate punctele şi am făcut paşi înainte şi într-un timp cât mai scurt posibil vom ajunge la o formă pe care să o putem discuta cu preşedintele României şi să putem să o trimitem ulterior către Comisia Europeană. Mai sunt anumite sume care trebuie alocate către diferitele măsuri şi mai sunt vreo două-trei măsuri care sunt în discuţie”, a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament.

Întrebat despre propunerea USR de a fi alocate fonduri, prin PNRR, pentru organizaţii neguvernamentale, Ludovic Orban a răspuns: „Există o propunere de a finanţa şi activitatea unor organizaţii neguvernamentale. Trebuie un pic mai serios fundamentată, adică prezentate amănunte pe ce tipuri de activităţi urmează a fi accesibile aceste forme de finanţare”.Citeste si...
Lia Olguța sare la gâtul lui Orban după ce acesta a propus impozitarea IT-istilor