Ludovic Orban și Anca Dragu au urmat exemplul președintelui Klaus Iohannis și al premierului Florin Cîţu şi s-au vaccinat anti-Covid marți dimineaţă, la la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Preşedintele Senatului Anca Dragu şi preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban au sosit împreună înainte de ora 10 şi s-au vaccinat simultan.

Klaus Iohannis și premierul României, Florin Cîțu, s-au vaccinat și ei anti-Covid în fața întregii populații pentru a-i îndemna pe oameni să facă același lucru, precizând că e un vaccin sigur.

„Tocmai m-am vaccinat. E o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, e eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu procedurile de restricție, ne vor scoate din pandemie. Vă mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!”, a spus președintele Klaus Iohannis după vaccinare.

La rândul său, premierul a spus că obiectivul e ca până în septembrie 10 milioane de români să fie vaccinați.

”Foarte ușoară această vaccinare, chiar nu am simțit nimic. Nu mi-am dat seama când s-a terminat vaccinul, mă bucur că m-am vaccinat. Am văzut că românii doresc să se vaccineze. Rămânem la același obiectiv, peste 10 milioane de români vaccinați până în septembrie.

Am depășit momentul cel mai greu, cel al dezinformării că românii nu vor să se vaccineze. Românii vor și ne vom asigura că se vor vaccina”, a declarat Florin Cîțu.

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 30.237 de persoane cu vaccinul Pfizer/BioNTec. Dintre acestea, 29.162 au primit prima doză, iar 1.075 au primit a doua doză a serului anti-COVID.

Număr total de doze admimnistrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 235.239, din care număr persoane vaccinate: cu o doză 233.288; cu 2 doze 1.951.