Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban se dezice de propriile decizii: ‘Am făcut o greşeală pentru care îmi cer scuze faţă de ieşeni’

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, joi, că îşi cere scuze de la ieşeni pentru că l-a susţinut pe Mihai Chirica la alegerile din 2020 pentru Primăria Iaşi, el opinând că „în afară de palavre, show, spectacole ieftine şi întrebări privind actele de corupţie nu prea s-a întâmplat nimic la Iaşi”.

Ludovic Orban a afirmat, într-o conferinţă de presă, că îl susţine pe candidatul Alianţei Dreapta Unită, Marius Bodea, la Primăria Iaşi, adăugând că o făcut o greşeală în urmă cu patru ani când a mers pe mâna lui Mihai Chirica. Totodată, Orban şi-a cerut scuze faţă de ieşeni pentru sprijinul acordat lui Chirica în 2020, după ce a edilul a venit de la PSD la PNL.

„De data asta îl susţin pe Marius Bodea. Adevăraţii liberali sunt în Dreapta Unită. Am făcut o greşeală pentru care îmi cer scuze faţă de ieşeni. N-a fost numai greşeala mea. Chirica l-a susţinut şi pe Iohannis, numai să se pună bine cu Iohannis şi să mă îndemne în susţinerea lui Chirica. Dar recunosc că am făcut o greşeală. Sunt convins că ieşenii nu vor mai face greşeala să-l mai aleagă încă o dată pe Chirica. De când e primar, în afară de palavre, show, spectacole ieftine şi multe semne de întrebare privind actele de corupţie nu prea s-a întâmplat nimic în Iaşi”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit news.ro.

Liderul Forţa Dreptei a declarat că Iaşiul are nevoie de ”o administraţie cu viziune, care să gândească cu adevărat proiecte de dezvoltare” şi a adăugat că este convins că ”echipa lui Marius Bodea este cea de care are nevoie oraşul”.

USR vrea să schimbe Moldova

La rândul său, senatorul USR Marius Bodea a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că după alegerile din 9 iunie Iaşiul va trebui să fie prezent la discuţiile care se poartă la Bucureşti atunci când se stabilesc proiectele prioritare.

„Este momentul ca din 9 iunie Iaşiul să fie la masa discuţiilor de la Bucureşti. Chestiunea asta va schimba pentru următorii 20 de ani întreaga Moldovă. Un primar USR în Iaşi înseamnă o reverberaţie care se va întinde în întreaga Moldovă. Susţinerea celor trei partide din Dreapta Unită pentru mine la Primărie este totală”, a precizat senatorul USR Marius Bodea.

Totodată, Bodea a anticipat o bătălie strânsă cu Mihai Chirica la Primăria Iaşi, el afirmând că ultimele sondaje arată ar avea de recuperat doar câteva procente faţă de actualul edil.

blank