Oricum PSD este în grevă parlamentară, este răspunsul lui Ludovic Orban dat liderului PSD, care a anunțat că social-democrații vor intra în grevă parlamentară dacă guvernanții nu vor trimite Planul Național de Rederesare și Reziliență în Parlament pentru a fi discutat.

“Oricum PSD este în grevă parlamentară”, a spus Ludovic Orban, întrebat despre anunțul lui Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunțat că le va propune colegilor din partid declanşarea grevei parlamentare dacă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu va fi prezentat în Parlament.

“Dacă nu vor veni cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să-l prezinte în Parlament, (…) am să propun colegilor mei să intrăm în grevă parlamentară. Mai exact, vom fi în Parlament, la grupurile parlamentare, vom participa la comisii, nu vom mai participa la plen. Iar domnul Iohannis să-şi gestioneze Guvernul său şi Parlamentul său fără Opoziţie în plenul Parlamentului (…). Nu vom participa la votul final. La primul BPN voi propune colegilor mei acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu joi seară la o televiziune, potrivit Agerpres.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat luni, la finalul ședinței Biroului Executiv, că Planul Național de Redresare și Reziliență este în negociere și că anumite proiecte trebuie pregătite mai bine. După discuțiile din ședința liberalilor în care minstrul Ghinea a fost criticat că a mers la negocierile cu Comisia fără să cunoască anumite detalii tehnice din PNRR, Orban a declarat că ministrul “probabil a fost confruntat cu anumite situații în care era nevoie de o abordare tehnică mai bună”.