Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a arătat revoltat de ce se întâmplă la nivelul organizaţiei PNL Timiş, susţinând că “acolo sunt epurări de tip stalinist”. Declaraţii vin în contextul reluării alegerilor pentru conducerea PNL Timişoara.

Ludovic Orban reclamă „epurări de tip stalinist” în organizaţia PNL Timiş înaintea alegerilor din organizaţia municipală.

„Este absolut revoltător ce se întâmplă acolo. Acolo sunt epurări de tip stalinist. Au fost suspendaţi din funcţie aproape 20 de membri ai PNL, membri importanţi, membri care au participat la toate campaniile, membri care au contribuit la toate rezultatele bune care au fost obţinute la nivelul judeţului Timiş. Acolo se aplică ‘cine nu este cu mine trebuie să fie dat afară şi nu mai are voie să participe la procedurile de vot’ (…). La judeţul Timiş s-a brevetat că preşedintele interimar de la judeţ este şi preşedinte interimar la municipiu. El a convocat conferinţa municipală din 3 iulie şi tot el a vrut să o anuleze. Gândiţi-vă ce s-ar întâmpla dacă se convoacă congresul şi mie nu-mi convine care e raportul de forţe şi eu anulez convocarea şi îi trimit acasă pe colegii mei. Aşa ceva nu este posibil, nu este acceptabil. S-au formulat contestaţii la Curtea de Onoare şi Arbitraj care, din păcate, nu sunt soluţionate cu celeritate aşa cum ar trebui să fie soluţionate”, a afirmat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Alegerile pentru conducerea PNL Timişoara vor fi reluate sâmbătă, după ce la conferinţa de alegeri din 3 iulie a avut loc un scandal între taberele celor doi candidaţi, din cauza delegaţilor prezenţi. în Raul Ambruş, susţinut de preşedintele PNL, s-a înscris din nou pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Timişoara.