Ludovic Orban a făcut primele declaraţii după ce și-a depus candidatura pentru un nou mandat în funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Moțiunea se numește “PNL – Forța dreptei”.

„Majoritatea membrilor PNL sunt alături de noi şi sunt oameni de caracter, oameni de cuvânt, oameni loiali care nu urmăresc doar interesul personal, ci membri simpli care s-au bătut pentru PNL şi au pus obrazul în faţa prietenilor, vecinilor, cunoştinţelor. I-au determinat să susţină PNL. Misiunea şi vocaţia noastră e să facem ceea ce trebuie pentru români.

Vă garantez un lucru: tot ce pot să fac omeneşte voi face, pentru că pe 25 septembrie nu este numai un vot pentru preşedintele PNL. Este un vot despre România, despre cum va fi PNL, cum va guverna România şi în ce direcţie va duce România.

Trebuie să păstrăm tradiţia PNL. Suntem un partid naţional liberal, un rădăcini adânci în istoria României, care s-a născut din specificul românesc.

Astăzi mi-am depus oficial candidatura la funcţia de preşedinte al PNL, pentru un nou mandat. Odată cu candidatura, am depus programul politic, moţiunea care prezintă viziunea mea despre evoluţia PNL şi viziunea mea despre cum PNL urmează să dezvolte România, să-şi împlinească vocaţia de motor al modernizării, al dezvoltării României, al progresului.

Odată cu începutul oficial al campaniei de promovarea a moţiunii pe care o susţin, am ca obiectiv să încep procesul de recâştigare a încrederii românilor în PNL.

Ludovic Orban am ca obiectiv să refac prestigiul PNL, să creştem perfomanţa guvernamentală. Am ca obiectiv să asigurăm coeziunea în coaliţia de guvernare şi capacitatea de a pune în practică programul de guvernare pe care ni l-am angajat în faţa românilor că îl vom realiza.

Reprezint o certitudine pentru PNL. Aproape toţi membri PNL mă cunosc, ştiu cine sunt, ştiu ce am făcut pentru PNL de-a lungul celor peste 30 de ani de carieră. Ştiu foarte bine că m-am luptat constant pentru promovarea ideilor liberale.

M-am luptat constant pentru a împiedica punerea în practică a programelor retrograde ale formaţiunilor politice născute din fostul partid comunist. M-am luptat sistematic pentru a contribui la o guvernare care să asigure dezvoltarea României şi să fie bazată pe valorile liberal conservatoare”, a declarat Ludovic Orban după depunerea candidaturii.

Ludovic Orban, declaraţii după depunerea moţiunii: „Dorim o Românie puternică”

„Dorim o Românie puternică, să fie o putere economică la nivel european. Dorim o Românie inteligentă care să fructifice la maxim inventivitatea poporului român, predispoziţia spre inovare, spre cercetarea, găsirea de soluţii inovatoare”, a mai precizat Ludovic Orban.

„PNL este un promotor al valorilor româneşti, al tradiţiilor româneşti, al personalităţii şi identităţii româneşti.

PNL este un partid care susţine instituţii fundamentale în societatea românească: biserica, familia, satul românesc, cultura românească.

PNL este un partid care deşi susţine constant modernizarea, dezvoltarea, respinge toate curentele neo-marxist progresiste care în ultima vreme îşi fac loc pe nevăzutele în minţile unora dintre români”, a mai precizat liderul PNL.

Mai mult, Ludovic Orban a subliniat că PNL a fost un „partener al bisericii, un susţinător al valorilor creştine, a moralei creştine”.

Ludovic Orban explică cum se va desfăşura campania internă din PNL. „Nu cred că doar numărătoarea președinților de filiale este importantă în această competiţie”
„Campania se va desfăşura până pe 15 septembrie şi fiecare filială trebuie să se pronunţe asupra moţiunii, putând sprijini una sau alta sau ambele moţiuni prin vot secret care e acordat în colegiile directoare judeţene”, a mai precizat Orban.

„PNL este total diferit faţă cum a arătat din păcate în ultimele două-trei luni. PNL are membri de calitate, oameni cu prestigiu profesional, oameni de caracter (…) Avem aproape 1.300 de primari care sunt modele de activitate, de performanţă în guvernarea locală. Cei mai mulţi dintre ei au schimbat radical în bine faţa comunităţilor locale pe care le-au condus, aducând dezvoltare şi modernizare”, a mai precizat Ludovic Orban.

„Nu cred că doar numărătoarea președinților de filiale este importantă în această competiţie. La congres vor veni 5.000 de delegaţi care vor reprezenta cei aproape 200.000 de membri ai PNL.

Competiţia care începe acum şi va avea deznodământul pe 25 septembrie este competiţia pentru preşedintele PNL. Am încredere în discernământul colegilor mei, am încredere în democraţia internă din partid, în ciuda tuturor tendinţelor contrare spiritului democratic care s-au manifestat pe ici, pe colo”, a precizat Ludovic Orban.

Liberul liberal vrea ca PNL să-şi îmbunătăţească, printre altele, capacitatea de guvernare şi să câştige toate alegerile din 2024.