Liderul PNL, Ludovic Orban, este de părere că revocarea din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu a fost o decizie bună.

Reporter: Este o decizie corectă plecarea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății?

Ludovic Orban: Cu siguranță, da!

Reporter: Ați susținut?

Ludovic Orban: Normal!

Vlad Voiculescu revocat din funcție! Andreea Moldovan demisă din Ministerul Sănătății
Premierul Florin Cîțu: ”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”.

Revocarea a fost cerută de Florin Cîțu, după emiterea ordinului pentru schimbarea regulilor de carantinare
Ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale.

Vicepremierul Dan Barna spunea, în schimb, că ordinul este firesc, tehnic și necesar.

Citeste si...
Premierul Ludovic Orban: Măsura de șomaj tehnic în cazul bugetarilor ar fi fost eficientă dacă puteam să o aplicăm o lună: S-ar putea face triaje la școli și la locurile de muncă

Ședință de urgență a liderilor USR PLUS, după anunțul privind demiterea lui Vlad Voiculescu

Liderii USR PLUS se întâlnesc într-o ședință de urgență după ce premierul l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. Conducerile USR-PLUS s-au reunit astăzi, de la ora 12.00, de urgență, pentru a discuta despre planul de acțiune.