Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban o face praf pe Turcan: Cât de nerușinat să fii? Cât de mincinos să fii?

Fostul lider liberal Ludovic Orban a făcut, miercuri seara, în emisiunea „Culisele statului paralel”, de la Realitatea PLUS, afirmații tăioase la adresa colegei sale de partid, actualul ministru interimar al Muncii, Raluca Turcan.

„Doamna Turcan nu trebuie să fie sunată de Iohannis, sună dânsa la președinte. O caracterizează foarte bine pe Raluca Turcan.

Cât de nerușinat să fii? cât de mincinos să fii? Eu m-am dezafiliat din grupul PNL tocmai pentru a nu fi la negocierile cu PSD. Am pus 3 condiții: refacerea coaliției de centru dreapta, conducerea PNL să se întoarcă cu fața către popor, ceea ce înseamnă să stea cu spatele la chiriașul de la Cotroceni”, a acuzat Orban.

Ludovic Orban spune despre cei din actuala conducere ce o include și pe Turcan că au vrut demult să scape de el. Acesta a precizat că cei care sunt în actuala conducere a PNL ar fi vrut de mai mult timp să îl excludă, dar nu le-a dat voie Klaus Iohannis. 


„De mult, eu cred că au vrut (să îl excludă – n.r.), dar nu le-a dat voie până acum Iohannis să mă dea afara ca să nu mă victimizeze. (…) Ei își doresc să scape de mine, că le stau ca un cui în talpă”, a spus Orban.

Fostul președinte al PNL spune că decizia privind excluderea sa din partid nu poate fi luată în Biroul Executiv, ci e nevoie de o decizie a Consiliului Național, respectiv o decizie luată de minim 1.000 de liberali.