Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, seară la B1 TV, că singura soluție pentru ca reformele asumate de actuala guvernare este refacerea coaliției, prin readucerea USR PLUS la masa discuțiilor. El spune că refacerea coaliției este și dorința cetățenilor și dă asigurări că dacă va câștiga șefia PNL, acest lucru va fi realizabil în cel mai scurt timp posibil.

„Cum adică sunt alături de USR? Am semnat în numele PNL un acord de coaliție , care a permis formarea unei majorități parlamentare care să ducă la investirea Guvernului. Nu țin cu USR, sunt adeptul, ca strategie politică, a refacerii coaliției. Lucrul ăsta este clar și în opțiunile populației. Majoritatea cetățenilor doresc un guvern prin refacerea coaliției. Ceea ce arată destul de periculos”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL consideră că singura „variantă onorabilă” și benefică pentru România este refacerea coaliției cu USR PLUS, cu care liberalii au luptat cot la cot împotriva PSD și care împreună și-au asumat un program de guvernare la investirea Guvernului.

„Nu avem altă variantă onorabilă decentă care să fie benefică României, decât de a forma o majoritate parlamentară cu actuala coaliție, cu coaliția care s-a format după 6 decembrie. Împreună cu USR am făcut opoziție , ne-am luptat cu PSD. Chiar și din punct de vedere al viziunii, am negociat un program de guvernare. E singura formă onorabilă de a avea o majoritate parlamentară”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat despre declarațiile lui Dacian Cioloș privind desemnarea sa ca premier în cazul refacerii coaliției, Ludovic Orban a afirmat că nu se pune problema de așa ceva, PNL va fi partidul care va da premierul, întrucât este cel mai mare partid din actuala formă de guvernământ.

„Asta e așa o glumă, partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul. Nu se pune în discuție la reluare negocierilor poziția de premier”.