Featured, Politic

Ludovic Orban nu mai ține așa de mult la alegerile anticipate

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seară, la România TV, că moțiunea de cenzură nu are „nicio șansă” la ora actuală să fie adoptată și că în aceste condiții, dacă nu se ajunge la anticipate atunci „asta e”.

„Dupa evaluarea mea, motiunea de cenzura nu are sanse sa treaca. Practic, doar PSD si UDMR sprijina, impreuna chiar daca ar venit toti tot nu ar avea numarul de voturi necesare, iar din evaluarea de azi nu exista prea multe voturi care pot sa se adauge. Mai mult decat atat, e greu de presupus ca vor fi prezenti toti parlamentarii PSD si UDMR. Astazi, motiunea nu are nicio sansa”, a zis Orban.

El a adăugat că „ar fi ridicol” ca parlamentarii PNL să voteze motiunea de cenzura. Intrebat cum se va ajunge la anticipate daca Guvernul nu pica prin motiune de cenzura si nici el nu-si da demisia, răspunsul lui Orban a fost:

„Cea mai buna solutie pentru Romania ar fi anticipatele. Pe de alta parte, daca nu se poate ajunge la anticipate, asta este. Principalul nostru obiectiv e sa punem in practica programul de guvernare”.

Întrebat, la același post tv, despre tensiunile existente între el și președintele Iohannis, Orban a vrut să fie categoric.

„Cred că toate faptele, acțiunile, deciziile, informațiile oficiale, arată că între președintele României și Guvernul pe care îl conduc e o colaborare extrem de apropiată. Ne consultăm pe toate deciziile importante pentru România. Avem obiective comune care izvorăsc din programul prezidențial și programul de guvernare”, a afirmat Orban la România TV.

Tăriceanu știe de ce dă Orban înapoi
Organizarea de anticipate ar aduce „haos” in Romania si s-ar ajunge la o „catastrofa” pentru ca totul se va bloca in administratie, susține șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Problema anticipatelor. Ce se intampla? Nu ideea este cea care trebuie sa ridice marea problema. Problema in Romania este procedura care trebuie parcursa si care dureaza 4 luni de zile. Timp in care in Romania se instaureaza haosul: tara nu mai este guvernata, guvernul are putere limitata. Ce sa se mai ocupe de pensii? Nu mai are cum, chiar daca ar vrea. Toata administratia centrala si locala se va bloca. Asta este o catastrofa pe care cei care n-au lucrat la nivel inalt in Guvern nu o pot intelege si evalua. Dintre oamenii politici, l-am vazut doar pe fostul presedinte Basescu spunand acest lucru, ca anticipatele sunt o catastrofa, trebuie sa intelegem consecintele. D-asta spune Orban ca ‘Asta e’. De pe valul pe care e acum (PNL) e usor sa pornesti la vale si nu stii unde te opresti”, a declarat Tăriceanu la Romania TV .