Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat marți, referitor la protestele anti-restricții, că nu înțelege solicitările celor care au ieșit în stradă. Liderul PNL susține că restricțiile sunt necesare și că nu au fost luate „de dragul măsurilor”.

„Solicitările protestatarilor mi se par destul de neclare. Nu înțeleg. În România sunt zeci de mii de familii care și-au pierdut oameni dragi. Ce ar trebui? Să moară mai mulți? Toate măsurile luate nu urmăresc decât scopul de a păzi viața și sănătatea cetățenilor români. Nimeni nu le instituie de dragul acestor măsuri. Ele sunt necesare. Nu contest dreptul oamenilor de a protesta, dar aceste acțiuni de protest trebuie să se desfășoare în cadrul legal și nu trebuie să se ajungă la violență”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL spune că măsurile instituite de autorități au scopul de a proteja sănătatea oamenilor și aceste soluții au fost folosite în toate țările din lume.

„Se știe foarte clar că este folosită ca și pretext pandemia, se exploatează o stare de spirit determinată de această pandemie care a determinat măsuri care au pus la grea încercare răbdarea românilor. Nu există alte soluții pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Aceste soluții sunt folosite în toate țările din lume. Noi am urmărit permanent să existe un echilibru”, a declarat acesta.

Ludovic Orban mai spune că protestele reprezintă un pericol mai ales pentru cei care ies în stradă și nu se protejează.

„Aceste proteste reprezintă un pericol pentru cei care au participat fără mască. Îmi aduc aminte de diverși negaționiști care până la urmă s-au îmbolnăvit și unii dintre ei, din păcate, chiar au decedat”, spune Orban.

Întrebat și despre măsura închiderii magazinelor la ora 18, Ludovic Orban susține că românii își pot organiza programul astfel încât să nu aglomereze spațiile comerciale.

„Cred că un cetățean poate să își facă programarea de așa natură încât să poată să își facă cumpărăturile necesare și în acest orar”, a mai declarat președintele PNL.


Citeste si...
Orban: La calcularea pensiilor se înregistrează întârzieri, iar şeful Casei de Pensii a intrat în concendiu medical