Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că în coaliţie “cu siguranţă se discută” despre măsuri pentru creşterea ratei de vaccinare, susţinând că Guvernul trebuie să vină cu propuneri de îmbunătăţire a procentului de vaccinare.

Ludovic Orban a fost întrebat dacă persoanele nevaccinate ar putea fi vizate de unele restricţii, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor a evitat să dea un răspuns clar, dar a lăsat să se înţeleagă că există posibilitatea.

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, dacă se iau în calcul măsuri pentru creşterea ratei de vaccinare, inclusiv obligativitatea pentru anumite categorii.

„Cu siguranţă se discută acest subiect, la nivelul coaliţiei, evident, Guvernul trebuie să prezinte propuneri de îmbunătăţire a procentului de vaccinare. Sigur, asta înseamnă o organizare şi mai bună, o campanie foarte bună care să fie derulată către toate categoriile, în special categoriile care s-au vaccinat mai puţin, într-un procent mai mic, o apropiere, să spun, a punctelor de vaccinare către cetăţean şi o implicare a tuturor actorilor care pot să influenţeze oamenii să se vaccineze”, a declarat Orban, conform News.ro.

Orban asigură că în coaliţie se caută cele mai bune soluţii pentru îmbunătăţirea procentului de vaccinaţi

Întrebat dacă sunt vizate noi restricţii pentru cei care nu sunt vaccinaţi, Orban a replicat: „Cu siguranţă cei vaccinaţi nu vor avea restricţii”.

„Este cea mai bună încurajare”, a completat el.

Orban a afirmat că Guvernul lucrează „cu siguranţă” la evaluarea metodelor de succes care vor fi aplicate.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, vineri, că peste 15.200 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 9.900 cu prima doză.

Potrivit CNCAV, 15.201 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, iar 9.907 dintre acestea au primit prima doză.

În aceeaşi perioadă, au fost raportate 8 reacţii adverse: şase la vaccinul Pfizer şi două la cel de la Johnson & Johnson. Alte 53 de reacţii adverse sunt în curs de investigare. „Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp”, a precizat CNCAV.

În total, până acum au fost vaccinate 4.865.795 de persoane, din care 4.705.750 cu schema completă.