Preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, a declarat vineri la Arad că a decis să candideze pentru un nou mandat la şefia PNL deoarece are capacitatea de a conduce partidul către obţinerea unor noi victorii electorale.

Ludovic Orban a adăguat că PNL nu e ca oricare alt partid, ci este o formaţiune care a adus modernizarea şi dezvoltarea, menţionând şi că este mulţumit de activitatea filialei Arad, condusă de Gheorghe Falcă, un susţinător al lui Orban.

„Nu candidez la preşedinţia PNL pentru un nou mandat ca să mă aflu în treabă. Am luat decizia de a candida pentru că ştiu că am capacitatea, energia, forţa, priceperea, dăruirea pentru a duce în continuare Partidul Naţional Liberal spre victorii, spre guvernare şi spre realizări, aşa cum am avut noi de-a lungul întregii istorii”, a afirmat Ludovic Orban, vineri la Arad.

„Noi suntem Partidul Naţional Liberal, nu suntem orice alt partid. Noi am adus modernizare, dezvoltare, infrastructură, noi am creat cu adevărat şansa pentru fiecare român de a se realiza în viaţă şi avem cu adevărat forţa de a câştiga respectul lumii întregi”, a completat Orban care a adăugat că e mulţumit de activitatea organizaţiei judeţene din Arad, conform News.ro.

Ludovic Orban: „Preşedintele PNL trebuie să fie şi prim-ministru”
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că președintele PNL trebuie să fie premierul țării, argumentând că guvernul este „emanaţia PNL” şi „trebuie să asculte de forurile statutare” ale partidului, nu guvernul „să dea dispoziţii PNL”.

„Guvernul este emanaţia Partidului Naţional Liberal şi nu Partidul Naţional Liberal este emanaţia Guvernului. Guvernul trebuie să asculte de forurile statutare ale PNL şi nu Guvernul este acela care trebuie să dea dispoziţii PNL şi forurilor statutare ale PNL, asta e logica. Un coleg mai tânăr a spus un lucru – că preşedintele PNL trebuie să fie prim-ministru. A spus-o bine. Alţii spuneau că premierul trebuie să devină preşedintele partidului; eu spun că cel care e ales preşedintele partidului trebuie să fie premierul PNL”, a declarat Ludovic Orban la conferinţa judeţeană de alegeri din cadrul organizaţiei PNL Satu Mare.