Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban: Nicușor Dan are prima șansă în câștigarea alegerilor pentru Primăria Capitalei. Sigur că nu e un comunicator, un showman, dar e un om care rezolvă problemele

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei (FD) și unul dintre liderii Alianței Dreapta Unită (ADU), a declarat că „Nicușor Dan are prima șansă în câștigarea alegerilor pentru Primăria Capitalei” și merită acest lucru deoarece „e un primar corect, cinstit, care s-a ocupat de rezolvarea problemelor de fond ale Bucureștiului”.

Ludovic Orban: Nicușor Dan merită să mai câștige un mandat de primar general

Ludovic Orban: Nicușor Dan are prima șansă în câștigarea alegerilor pentru Primăria Capitalei. Scorul lui Nicușor Dan, în sondajele la care am avut acces sau pe care le-am făcut, e între 36 și 42% intenție de vot, adică e un bazin de 38-39% și poate să obțină 40%, în funcție de cine vine efectiv la vot.

Și e normal să fie așa, Nicușor Dan e un primar corect, cinstit, care s-a ocupat de rezolvarea problemelor de fond ale Bucureștiului. Sigur că nu e un comunicator, un showman, dar e un om care rezolvă problemele și dacă oamenii vor încerca să afle ce a făcut bun Nicușor Dan și ce proiecte are în continuare, sigur orice om cu scaun la cap îi va acorda votul și nu va arunca votul către alți candidați. (…) E omul care cunoaște, care a acumulat o experiență deosebită, a reușit să formeze și o echipă cu care să implementeze”, a declarat Ludovic Orban.

În aceeași emisiune, Orban și-a anunțat intenția de a se înscrie în competiția internă din Alianța Dreapta Unită pentru desemnarea candidatului acesteia la prezidențiale. Astfel, el îl va înfrunta pe Cătălin Drulă, liderul USR.

Ce arată datele noului sondaj AtlasIntel

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Atlas Intelligence la comanda Digi24, Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 37,1%. Pe locul doi s-ar clasa Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 30%, în timp ce Cătălin Cîrstoiu (PSD-PNL) obține doar 17,4%, iar Marian Enache (AUR) – 4,9%.

Sondajul mai arată că, în funcție de nivelul de studii, Piedone obține 59,4% din voturi de la cei care au doar studii primare, în timp ce Nicușor Dan obține aproape 47,3% din voturi de la cei cu studii superioare.

De asemenea, tot Nicușor Dan e considerat de bucureșteni cel mai bun primar pe care l-a avut orașul din 1989 până în prezent.

blank