Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban: Mi-aş dori ca I. Gh. Duca să fie un model pentru liberalii de astăzi, care să înţeleagă că dăruirea de sine, onestitatea, verticalitatea şi respectarea cuvântului dat sunt fundamentale pentru un om politic

Preşedintele noului partid Forţa Dreptei, Ludovic Orban a transmis, miercuri, că şi-ar dori ca I. Gh. Duca să fie un model pentru liberalii de astăzi, care să înţeleagă că dăruirea de sine, onestitatea, verticalitatea şi respectarea cuvântului dat sunt fundamentale pentru un om politic şi pentru ceea ce va reuşi să lase în urma sa.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a fost prezent la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca, desfăşurată la Horezu, şi unde au ţinut discursuri liderul PNL Florin Cîţu şi premierul Nicolae Ciucă.

”Am participat astăzi la comemorarea marelui om politic I. Gh. Duca, la invitaţia liberalilor din Vâlcea, la un eveniment organizat la Urşani-Horezu. Se împlinesc 88 de ani de la asasinarea sa de către legionari, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal în funcţie”, a scris Orban pe Facebook.

El arată că ”e foarte important să cinstim memoria înaintaşilor noştri, să avem în permanenţă în minte sacrificiile de care au fost capabili, uneori cu preţul vieţii, pentru a-şi păstra crezul politic, pentru a lupta pentru apărarea democraţiei şi pentru a se împotrivi extremismului”.

”Mi-aş dori ca I. Gh. Duca să fie un model pentru liberalii de astăzi, care să înţeleagă că dăruirea de sine, onestitatea, verticalitatea şi respectarea cuvântului dat sunt fundamentale pentru un om politic şi pentru ceea ce va reuşi să lase în urma sa”, mai transmite Ludovic Orban.