Ludovic Orban are încredere că se va bucura de susţinerea multor liberali pentru congresul din toamnă datorită felului său de a face campanie: la fiecare membru PNL. Procedând astfel, liderul formaţiunii se asigură că va obţine voturi din fiecare delegaţie, chiar dacă preşedintele unei filiale şi-a exprimat susţinerea pentru un alt candidat. Acesta a mai transmis că nu este „genul de om” care să facă poze pentru a-şi arăta sprijinul.

Într-o conferinţă de presă susţinută, duminică, la sediul PNL Arad, Ludovic Orban a transmis că face campanie „la fiecare membru al Partidului Naţional Liberal” pentru a-şi asigura susţinerea la congresul din toamnă. Liderul formaţiunii a afirmat că nu este „genul de om” care să facă poze pentru a-şi arăta sprijinul, aluzie la premierul Florin Cîţu.

„Voi participa la toate conferinţele judeţene, la care îmi permite calendarul să particip, la colegiile directoare judeţene, unde se va lua decizia de susţinere. Statutar, o filială decide ce moţiune sprijină. Poate susţine una, ambele sau niciuna. Este prematur să facem evaluări. Eu nu sunt genul de om care să fac poze ca să îmi arăt sprijinul. Pe mine mă sprijină foarte mulţi colegi din partid, viaţa mea s-a identificat cu viaţa partidului”, a declarat Orban.

Orban: „Nu este suficient să apară în poze

” Întrebat dacă Florin Cîţu are sprijinul tuturor organizaţiilor liberale alături de preşedinţii cărora s-a fotografiat, Ludovic Orban a afirmat că nu este suficient să apară în poze un preşedinte de organizaţie, pentru că opţiunea sa de susţinere poate să influenţeze membrii filialei respective, dar nu are un efect decisiv.

„Organizaţia are mii de mebri, zeci de primari, sute de consilieri. Dacă un preşedinte se poziţionează alături de un candidat exprimă, nu neapărat opţiunea filialei respective, ci o opţiune personală, care poate avea un anumit efect asupra membrilor din filiala respectivă, dar nu un efect decisiv. În ceea ce mă priveşte, trebuie să ştiţi că felul meu de a face campanie de când sunt în partid a fost să fac campanie la fiecare membru.

De multe ori, chiar dacă preşedintele sau majoritatea din conducerea unei filiale au avut o opţiune pentru un candidat la un congres, eu am avut capacitatea să obţin voturi din orice filială”, a explicat liderul PNL.

Nu în ultimul rând, acesta a transmis că între el şi premierul Florin Cîţu există „spirit de echipă”, pentru că „obiectivul fundamental este ca această competiţie să nu afecteze actul de guvernare”.

„Florin Cîţu este premierul PNL, colaborăm, ne consultăm, luăm decizii împreună, reprezentăm PNL la reuniunile coaliţiei şi avem poziţii comune, nu poziţii diferite”, a mai spus Orban.