Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban: „Lui Bode si Ciuca le va cadea capul daca nu reusesc comasarea, PNL va obtine 12-13% la europarlamentare”

Presedintele partidului Forta Dreptei, fostul premier si fost presedinte al PNL Ludovic Orban, afirma ca noua alianta Dreapta Unita va avea un procent peste cel pe care il va obtine PNL la alegerile din acest an. El adauga ca, daca PNL va obtine 15% in alegeri, liberalii ”sa fie mega-fericiti”.

Ludovic Orban a declarat ca ”este prematura masurarea aliantei” Dreapta Unita in preferintele electoratului, afirmand ca Alianta va lua ”procente bune” peste PNL.

”Aproape saptamanal apar sondaje de opinie care dau anumite scoruri la partide care nu au nicio legatura cu realitatea. De exemplu, nici nu s-a infiintat Alianta (Dreapta Unita – n.r.) si a aparut a doua zi dupa ce s-a anuntat decizia de alianta un sondaj de opinie in care alianta era cotata cu 12,9%. Evident ca e o minciuna gogonata! Probabil ca Alianta e la 16-17%, dar nu e un brand cunoscut, inca nu a fost adus la cunostinta fiecarui cetatean. Oamenii inca nu au vazut clar ideile principale care au stat la baza unirii fortelor democratice din bazinul de centru-dreapta. Pe masura ce oamenii vor afla despre faptul ca ne-am unit si, mai ales, vor afla care sunt ideile noastre care au determinat sa ne unim, cu siguranta potentialul de crestere al Aliantei este de aproape 10 procente.

De ce credeti sa e disperata conducerea PNL sa-i pacaleasca pe oameni sa voteze cu PNL la europarlamentare, facand comasate, in speranta ca aprecierea pentru primarii PNL ii va determina pe oameni sa voteze si lista de europarlamentare si ca in felul asta vor lua mai mult? Pentru ca ei stiu care este pericolul in aceste europarlamentare, si anume Dreapta Unita sa ia un scor mult mai bun decat PNL”, a afirmat Ludovic Orban, joi seara, la Euronews Romania, citat de news.ro.

Ludovic Orban a spus ca, in acest moment, PNL are 15% in sondajele de opinie.

”Daca ia 15% (PNL – n.r.) trebuie sa fie mega-fericiti. Opinia mea e ca scorul lor va fi de 12-13% la parlamentare, sa tineti minte”, a aratat Ludovic Orban.

El a amintit ca au fost, de-a lungul ultimului an, multe idei privind comasarea unor runde de alegeri, spunand ca de fiecare data initiatorii acestor discutii despre comasari au fost ”Ciuca si cu Bode”. Orban a spus ca PNL a promovat ideea comasarii alegerilor europarlamentare cu cele locale dupa aparitia noii aliante de dreapta si dupa ce au vazut ”care este potentialul” electoral al acesteia.

”Practic, propunerea de comasare nu e in interesul PNL, ci e numai in interesul salvarii actualei conduceri, a lui Ciuca si al lui Bode, carora le va cadea capul daca nu reusesc comasarea asta, pentru ca vor obtine un rezultat catastrofal”, a adaugat Orban.

El a aratat ca, in opinia sa, o comasare a alegerilor ar fi ”neconstitutionala, nedemocratica si o bataie de joc la adresa cetatenilor” si a anuntat ca va ataca la toate forurile orice modificare legislativa in ceea ce priveste datele la care trebuie stabilite alegerile.

Orban a mai spus ca ”PSD nu are niciun fel de interes” in ceea ce priveste o comasare a alegerilor, el fiind de parere ca un astfel de demers nu va avea loc.

Orban a sustinut ca singura comasare posibila, care ”are acoperire constitutionala si care e normala”, ar fi primul tur al alegerilor prezidentiale cu alegerile parlamentare.

blank