Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că accesul la Congresul PNL din 25 septembrie care va avea loc la Romexpo, va fi posibil doar cu prezentarea certificatului verde. El spune că s-a pus în discuție si posibilitatea desfășurării Congresului în spații deschise, însă au primit un punct de vedere pozitiv din partea DSU pentru Romexpo, care dispune de 10.000 de locuri.

„Am văzut luări de poziție. Romexpo are o capacitate de 10.000 de locuri. Noi avem 5.000 de delegați, deci ocupăm 50%. Noi, față de capacitate, o să avem 50%, adică se respectă procentul. Nu se intră decât cu certificat verde, adică fie ești vaccinat, fie ai un test valid. Test valid înseamnă test Real Time PCR făcut cu minim 72 de ore înainte sau test rapid care este făcut cu minim 48 de ore înainte. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la B1 TV.

„E adevărat că sunt câteva prevederi acolo care, mă rog, ar fi putut fi interpretate și ar fi putut să genereze această interpretare. Eu dau și o explicație că noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală de a opri congresul. Noi am derulat toate procedurile până la congres”, a mai declarat el.

Ludovic Orban spune că s-a discutat și luat în considerare posibilitatea mutării Congresului PNL în spații deschise, dar au abandonat aceasta variantă după ce au primit un aviz favorabil din partea DSU pentru a-și tine Congresul la Romexpo, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitare.

„Noi eram pregătiți și pentru un spațiu deschis dacă ar fi fost necesară mutarea pe un spațiu deschis, fie la, din câte știu, Stadionul Arcul de Triumf, fie la ROMAERO, unde e un spațiu larg unde se poate organiza. S-a abandonat varianta. Am cerut punct de vedere de la Departamentul pentru Situații de Urgență, comisia de organizare și-a primit un punct de vedere, în sensul în care totul e ok”.